HC ŠROUBÁRNA ŽATEC - HC KOLÍN 29 : 35 (15 : 16) Hodnocení mistrovského utkání

25.03.2014 23:11

 

Po velice špatném výkonu v minulém kole s Prahou 4, kdy jsme prohráli výrazným rozdílem, jsme odjeli si spravit náladu k poslednímu celku v tabulce, a to Šroubárnám Žatec. Žatec též nemá svojí halu, hraje svá domácí utkání v Lounech, ale ty byly tento týden komerčně obsazeny, takže jsme museli cestovat v pozdní nedělní odpoledne až do Kadaně u Chomutova. Mimochodem v Kadani je nádherné sportovní středisko, sportovní hala je tři roky stará, tak pro 500 diváků, a náš zápas byl vůbec první házenkářský duel v této hala sehraný.

Domácí dosud nezískali do tabulky za celou soutěž ani bod, takže jsme byli jasnými favority, ale první poločas na to nevypadal. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, maximálně jsme byli schopni odskočit o dvě branky, ale domácí svou bojovností vždy vyrovnali. Dokonce ve 21 min. vedli 12 : 10. Výborně v této době zachytal Michal Sauer a nám se podařilo výsledek do poločasu obrátit. Nebyli jsme v jednoduché situaci. Nepřijeli jsme v nejsilnější sestavě. Pavel Prachař, Rosťa Souček a Radek Sauer odjeli lyžovat do zahraničí, Michal Pokorný pracuje a na střídačce byli jen dva hráči a jeden gólman. Přidalo se ještě trochu podcenění a nesoustředěnosti, všechny chycené a odražené míče skončily v rukou domácích a ti jen díky tomu s námi drželi v prvním poločase krok. Aby se Michal v brance zbláznil. Měli jsme co zlepšovat.   

otázkou výše skóre. Do branky šel Libor Šimáně a přes některé špatné branky z dálky klukům v poli pomohl. A hlavně jsme začali hrát v obraně agresivněji a tím se nám podařilo dát několik laciných branek z rychlého protiútoku. Již se na naší házenou dalo dívat. Michala Krause vzali na osobku a tím se trochu otevřel volný prostor na pravé spojce, čehož jsme dokázali vcelku využít. Prosadil se tam Ondra Kroutil, ale hlavně Michal Polák se svými proskoky do brankoviště. Střelecky se dále prosadili Lukáš Mirtl na levém křídle i Standa Doležal na pivotu. Ten si odvedl velký kus práce i v obraně, kde „vymazal“ nejlepšího střelce domácích Pischa. David Kaisner střídal pravou spojku s levou, moc se mu střelecky nedařilo, ale odehrál si své. Martin Keska spolu s Pavlem Capouchem střídali jen do obrany. Martin má pořád potíže s odhodovou rukou.

Sestava a branky: Michal Sauer, Libor Šimáně, Michal Kraus 6, Ondřej Kroutil 8, Michal Polák 6, Kaisner David 2, Stanislav Doležal 6, Lukáš Mirtl 5, Jakub Semenec 1, Pavel Capouch 1, Martin Keska.

A nyní Slávie Praha. Máme jí co vracet!!!!!