Hodnocení mistrovského utkání HC Kolín : Slavia Praha 29:28 (12:14)

01.04.2014 18:42

 

 

Po poměrně vybojovaném vítězství v minulém kole u posledního Žatce jsme nenastupovali k rivalskému utkání se Slávií Praha v nějakém dobrém rozpoložení a dá se říci i formě. Náš pronásledovatel v tabulce dosahoval v minulých kolech docela dobrých výsledků a určitě si na nás věřil. Při případné výhře by se na nás v tabulce dotáhl a znamenalo by to náš propad do dolních pozic.

Nás se opět nevyhnula absence. Pavel Prachař dostal po návratu z horské dovolené astma a ani intenzivní léčba mu nedovolila nastoupit. V Žatci si zlomil palec na pravé ruce náš jediný pivot Standa Doležal, na tomto postu ho musel zastoupit Lukáš Mirtl, a je minimálně na tři neděle mimo, Martin Keska pořád ještě nedoléčil pravý loket a též nenastoupil.

První poločas byl trochu jako na houpačce. Po první brance hostí jsme šli do vedení 2 : 1 a měli jsme dvě zbytečné ztráty míče při rychlých protiútocích. Mohli jsme Slávii utéct a dostat se do pohody. Bohužel slávisti naší nejistoty využili a šli do vedení a na rozdíl tří branek 11 : 8 okolo 20 min. Do té doby hráli opravdu dobře. V zatažené obraně měli výborný pohyb i patřičnou tvrdost a to na nás platilo. Ani naši brankáři v prvním poločase neměli takovou úspěšnost, jak jsme od nich zvyklý. Vystřídali se v brance, ale moc to nepomohlo. Naštěstí slávistům docházely síly a i změna obranného systému na poloosobku na jejich nejlepšího střelce Opálku trochu změnila poměry na ploše. Do poločasu jsme stáhli na rozdíl dvou branek, ale hlavně herně jsme začali nabývat na jistotě.

Bohužel druhý poločas byl nämĺich to samé jako poločas první. Hodně jsme stříleli mimo branku, takže náš soupeř toho dokázal využít a neustále vedl. Přesně jako v prvním poločase ve 20 min o tři branky 21 : 18. To už bylo opravdu na pováženou. Po timeoutu se dvakrát prosadil David Kaisner a začalo být drama. Celý druhý poločas výborně zachytal Michal Sauer a hlavně v této části druhé půle nás podržel. Chytil 7m hod a poradil si i s několika vyloženými šancemi sešívaných.   A začal boj o každou branku. Na levém křídle dnes výborně hrající Radek Sauer nádherně přehodil hostujícího brankáře, Ondra Kroutil se trefil, Capouch dá neuvěřitelnou branku z dálky  a najednou vedeme 150 vteřin před koncem o dvě branky a ještě výbornou obranou míč získáme. A nastaly věci!!!!!!!! Po první přihrávce Ondra Kroutil vystřelil z deseti metrů, trefil krásnou tyč a už je to jen o gól. Opět ztrácíme míč a slávisti útočí, míč ztrácí špatnou střelbou a jdeme do rychlého protiútoku dva na jednoho. Michal Kraus se nepochopitelně nechá doběhnout, zastaví se na devíti metrech, počká až ho vracející se hráč předběhne a najednou ze země z 11 m ho chce obstřelit. Střela je zblokována a 40 vteřin před koncem je plichta. Vzali jsme si time, poradili se co hrát a šli jsme na věc. Infarktový závěr. Drželi jsme míč, snad bychom po těch našich šílených chybách brali i ten bod, ale štěstí se k nám přiklonilo.  Nádhernou ranou z devíti metrů jednu vteřinu před koncem rozhodl Jakub Semenec tento nervy drásající zápas. Šťastné, ale zasloužené vítězství. Všichni si zaslouží pochvalu za bojovnost.

Sestava a branky: M. Sauer, Šimáně,   Semenec 10/7, Kaisner 6, R. Sauer 5, Kroutil 4, Kraus 2, Polák 1, Capouch 1, Mirtl, Souček.