Hodnocení mistrovského utkání Jablonec : Kolín 26 : 20 (9 : 9)

21.02.2014 21:12

    Po dvouměsíční zimní přestávce opět vypukly mistrovské soutěže, na které jsme se určitě všichni těšili. Po, dá se říci, nešťastné domácí porážce s Jabloncem v podzimní části soutěže, jsme odjížděli do odvety s velkým očekáváním a nadějemi. Kádr se posílil, přišel ještě nedávno ligový střelec Michal Kraus z Jičína a Martin Keska z Havířova. Oba na trénincích vypadali velice dobře a zdálo se, že dobře zapadnou do našeho kádru. Bohužel na posledním přípravném turnaji v Lovosicích se zranila naše velká opora na pravém křídle Rostislav Souček a Martin Keska, který po delší přestávce zatím nezvládá herní zatížení a má neustálé únavové zdravotní problémy. Tohoto posledního turnaje čtrnáct dní před soutěží, což bylo z důvodu sehranosti asi největší minus, se nezúčastnili ani Michal Kraus s Jakubem Semencem. Na zápas do Jablonce neodjel ani Michal Polák (hory) a David Valach, který po operaci kolene skončil.

    Takže jsme vyrazili do Jablonce. Nedělní odpoledne se zdálo být ideálním časem a hezká hala byla zárukou dobré házené. Také rozhodčí Halíř s Podzimkem, ze kterých jsme měli před zápasem trochu obavy, pískali výborně. Co jsme si mohli více přát.

    Utkání začalo mírným oťukáváním z obou stran. Prvních deset minut bylo vyrovnaných, domácí vedli max. o gól, brankáři obou celků chytali celkem spolehlivě. Obrany dominovaly před útočnou fází, střelci, jakoby se zastřelovali po zimní přestávce. Hlavně jablonečtí se nemohli prosadit a toho jsme dokázali využít hlavně Krausem střelbou z křídla a z rychlých protiútoků, proměněnými sedmičkami Semence a v polovině prvního poločasu jsme najednou vedli o čtyři branky 9 : 5. V této fázi to vypadalo velice dobře. Domácí změnili obranu, vzali Krause na osobku, vytáhli spojky na devět metrů a začalo naše herní trápení, kdy jsme se nemohli prosadit hrou spojek a začala se již projevovat nedostatečná herní příprava. Přesnost střelby byla katastrofální. Kvalita hry se přelila na stranu domácích a ti stačili ještě do poločasu vyrovnat nejen hru, ale i skóre. Do šaten se odcházelo za vyrovnaného stavu 9 :  9, kdy ještě Semenec neproměnil po čase 7m hod. Střela šla do tyče a to byl možná ten kritický bod zápasu.

    Celý druhý poločas již na palubovce kralovali domácí. Výrazně zlepšili střelbu z větší vzdálenosti a tím nás porazili. To byl ten největší rozdíl u obou celků, hra spojek. Ani příchod obránce Michala Pokorného do druhého poločasu na průběhu nic nezměnil. Hráli jsme odevzdaně, bez síly a bojovnosti, jak na spojkách, tak i na křídlech a pivotu. Jasně to ukazují i počty branek u jednotlivých hráčů: spojky Kroutil, Kaisner, Prachař dali dohromady 4 branky, Semenec ze hry 3 a Michal Kraus 5. Pak přidal jednu branku z pivota Doležal a to bylo vše, jen osm branek ze 7m hodů. Hráli jsme špatně

    V těch základních činnostech se v dalších zápasech musíme výrazně zlepšit, již teď na půdě našeho dalšího soupeře Ústí n. Labem, které překvapivě o jednu branku vyhrálo v Mladé Boleslavi. Čeká nás velmi těžké utkání.

 

Jiří Liška