1.kolo - HC Kolín vs Slávie Praha - NEUVĚŘITELNÝ OBRAT

27.09.2011 15:59

V sobotu 23.9. sehráli Kolínští házenkáři první utkání druhé ligy  v ročníku 2011/2012. Los přiřadil Kolínu hned v prvním kole, nováčka soutěže, ambiciózní celek Slavie Praha. Tým Slavie postoupil do druhé ligy jako vítěz jedné z regionálních lig, kde během celé loňské soutěže neztratil ani bod.

Do zápasu vstoupili lépe hosté ze Slavie. Od začátku hráli rychlou házenou a s přehledem zakončovali brankou každou svojí útočnou akci. Obrana domácích jako kdyby neexistovala. Ani brankářům se za děravou obranou nedařilo. Za celý poločas předvedli 3 úspěšné zákroky a naopak inkasovali 20 branek. Což je číslo, které odpovídá spíše stavu na konci utkání. V útoku držel alespoň teoretickou naději na zvrat v utkání Radek Hovorka, který se pravidelně prosazoval z pravého křídla. I presto prohrával Kolín v poločase rozdílem šesti branek 14:20!!!

I když po prvním poločase jen málokdo věřil, že můžou ještě zůstat alespoň nějaké body doma, snažili se Kolíňáci odehrát kvalitně druhý poločas a jak se říká neuříznout si ostudu na domácí palubovce. Bohužel se ani na začátku druhého poločasu nedařilo zkorigovat výsledek. Největší rozdíl v utkání byl osmibrankový ve prospěch Slavie. Ještě ve dvanácté minute druhého poločasu byl výsledek 28:20 pro Slavii.

V tu chvíli se začlo ukazovat jak je házená rychlý a nepředvítalený sport. Domácí se pustili do  nevídané stíhací jízdy. Rozchytal se golman Michal Sauer a v útoku se rozstřílel především Pavel Prachař. Každá akce Kolína byla zakončena brankou a na Slavii se valil jeden útok za druhým. Domácí navíc v obraně sáhli opět k vysunuté obraně a nutili hosty k technickým chybám. Pět minut před koncem byl stav již vyrovnaný a zápas vrcholil. Kolíňáci hráli už v jakémsi tranzu a vítěztví si nenechali ujít. Důležité branky zaznamenal ke konci David Kaisner a Radek Sauer a definitivně tak převážily mysky vah na domácí stranu. Při rozhodujících sedmimetrových hodech byl opět neomylný Michal Pokorný.

Poslední úsek hry tak skončil neskutečných 14:3 pro Kolín!!!

 

“Házená je opravdu dynamická a rychlá hra, to co jsme převedli v druhém poločase je výsledkový zvrat, který se hned tak nevidí. Snad nás to psychicky podpoří do dalších utkání” uvedl trenér domácích Ladislav Prachař “Když budeme předvádět takový týmový výkon jak dnes v druhém poločase, mohli bychom být letos hodně vysoko” dodal Prachař s tím, že je to ta nejlepší pozvánka na další utkání.

 

 

HC Kolín – HK Slavie Praha 34:31 (14:20)

24.9. 2011 v Ledči nad Sázavou

 

Sestava a branky – Sauer M., Šimáně, Červenka – Prachař P. 10b, Hovorka 6b, Pokorný 6b, Olt 5b, Kaisner 4b, Sauer R. 3b, Pazdera, Capouch, Svoboda, Řebíček, Malý