3.ZÁPAS = 3.VÝHRA

10.10.2011 00:00

Ve třetím kole 2.ligy házenkářů přivítal Kolín, v roli domácích, svého dlouholetého rivala z Jablonce nad Nisou. Jablonec se dlouhodobě v druhé lize umísťuje na předních pozicích a není zrovna "oblíbeným" soupeřem kolínských. Navíc oba soupeři měli před třetím kolem stroprocentní bilanci. Hosté ve své hře spoléhají především na nejlepšího střelce minulého ročníku, Michala Heinla. To se stalo také alfou a omegou domácí taktiky. Jak ubránít nejlepšího střelce hostů? Volba padla na agresivní vysunutou obranu právě na M.Heinla. V této obrané činnosti se střídali dva hráči a to Prachař P. a Svoboda T.

Zápas byl v prvních minutách velmi vyrovnaný a to až do patnácté minuty prvního poločasu, kdy byl stav 7:7. Poprvé se do vedení dostali Kolíňáci paradoxně až ve svém oslabení. Kdy v krátkém časovém úseku, domácí golman Michal Sauer, fantasticky zlikvidoval dva sedmimetrové hody a podržel tak svůj tým. Na druhé straně pak Pavel Capouch, po nádherné střele do šibenice, vymetl všechny pavučiny z Jablonecké branky. Od stavu 7:7 předvedli domácí šestibrankovou šňůru až do stavu 13:7. Všechny útočné kombinace se dařilo úspěšně dohrávat. Hosté nebyli schopni ubránit především pivota Michala Pokorného. Do kabin se šlo za stavu 14:10 pro Kolín.

Do druhé půle tak nebylo potřeba nic měnit. Obrana dále fungovala a navíc se začali dařit přechody do rychlý útoků. Rozstřílel se i Radek Sauer na levé spojce a po polovině druhého poločasu nebylo co řešit. Největší rozdíl byl desetibrankový a to za stavu 28:18 pro domácí. Poté se zápas již pouze dohrával a Jablonci se po několika chybách v domácí rozehře, podařilo zkorigovat výsledek na pro ně ještě přijatelných 30:25. V zápase byl nejlepším střelcem Michal Pokorný, který zaznamenal úctyhodných 11branek, z toho 5 ze sedmimetrových hodů.

Taktika se vyplatila ,zvládli jsme jí dokonale a tak hosté museli vymýšlet nový útočný scénář ,což se jim až do konce zápasu nepodařilo.Pochválit musím všechny kolínské hráče, to se  týká i hráčů na střídačce. Bojovali jsme jako jeden tým,když žádný míč pro nás nebyl ztracený.Chyběli nám Pazdera a Kaisner,ale ostatní hráči je dokázali nahradit a to mě velice těší. Navíc se do zápasu dostal po více než půlročním zranění Souček a zvládl to velice dobře.....okomentoval utkání trenér domácích Ladislav Prachař

 

HC Kolín – ELP Jablonec 30 : 25 (14:10)

sestava a branky -

M. Sauer, L. Šimáně - Pokorný 11b, Sauer R. 8b, Prachař P. 6b, Souček 3b, Capouch 2b, Svoboda, Hovorka, Olt, Řebíček, Malý, Protiva, Mirtl