BOJOVNOST !!! - Hrdinou utkání Radek Hovorka

04.03.2011 09:13

V rámci 14. kola přijel do Ledečské haly tým z Jablonce nad Nisou. Hostující tým sehrál v minulém kole těžký zápas s Duklou Praha a byl v něm úspěšný. Dalo se tak čekat, že hlavně sebevědomí bude na straně Jabloneckých. Nám se dva první zápasy jarní části soutěže nevydařily a to především střelecky. Všichni věřili, že tento zápas bude zlomový, a že se vše v dobré obrátí.

Do Kolínského dresu se nemohl obléct Michal Pokorný, protože se nyní nachází v disciplinárním trestu. Zatím mu byla pozastavena činnost a výše trestu ještě není známa. Do zápasu jsme vstoupili bojovně, bohužel prvních deset minut nás trápila pořád stejná bolest, neproměňování. Obrana pracovala relativně pozorně a pokud už došlo k průniku na brankoviště, Kolínské podržel dobře chytající Michal Sauer. Poté se i domácí spojky dostaly do varu a prosazovat se začal především v prvním poločase velmi úspěšný Radek Sauer. Na druhé straně držel střelecký prapor především Michal Heinl, aktuálně nejlepší střelec celé soutěže. I přes téměř osobní obranu, dokázal vsítit spoustu branek a to především ze stavěných devítek, nebo později při přesilových hrách. V prvním poločase se skore přelévalo z jedné strany na druhou a oba týmy se střídaly ve vedení. Až ke konci poločasu se nám podařilo Jabloneckým mírně odskočit. Ke konci poločasu jsem předvedli i nejhezčí akci zápasu, kdy nahazovačku do brankoviště neomylně, ve vysoké výšce, zpracoval Standa Olt ještě s přehledem zakončil. V tu chvíli bylo jasné, že tým je zpět v tom správném zápasovém tempu. Do šaten se šlo za stavu 14:11 pro Kolín.

Začátek druhého poločasu se nepovedl podle představ a Jablonec velice záhy srovnal skore na 15:15. Postupem času začal být zápas více a více nervózní. Počet vyloučených na Kolínské straně dále narůstal. Nervózní atmosféře nepřispěli svým výkonem ani rozhodčí. Své jasné chyby se snažili vždy na druhé straně kompenzovat a to je vždy cesta do pekla. Z řad Kolína viděl svůj třetí dvouminutový trest, tím pádem i červenou kartu, postupně David Kaisner, Pavel Capouch a Pavel Prachař. V jednom momentu hrál Kolín i ve třech lidech!!! Celkový počet vyloučených skončil poměrem 10:4 pro Kolín :o(... Když ještě přibližně 3 minuty před koncem vedl Jablonec o dvě branky, nevypadalo to moc dobře. V tu chvíli hrál na spojce už i Standa Olt, jinak založením čistokrevné křídlo. Střelecký praport držel ke konci zápasu Michal Pazdera. Vyrovnávací gol vsítil po jeho nahrávce pivot Aleš "Dušan" Řebíček. 20 vteřin před koncem měli při vyrovnaném stavu, míč v držení hosté. Nastala nejméně očekávaná situace. Heinla zblokoval nejmenší hráč na hřišti Aleš Řebíček. Míč se odrazil k Davidovi Formánkovi a ten vysunul dlouhým pasem Standu Olta. Ten byl ovšem pokryt. Přenesl tak hru na Pazderu, ten svým dlouhým pasem našel na křídle osamoceného Radka Hovorku. Radek se stal hrdinou!!! Dvě vteřiny před koncem vsítil z levého křídla rozhodující branku. Když se na tabuli objevilo 60:00, tedy konec zápasu, skákali a radovali se v obětí již všichni Kolínští hráči i trenéři. NEZAPOMENUTELNÝ ZÁŽITEK!!!

Zápas skončil výsledkem 26:25 pro Kolín Vyhrála především bojovnost a každý z týmu má na tom svůj podíl.    

Sestava a branky:

Sauer M., Šimáně L. - Formánek 1, Pazdera 5, Kaisner 1, Sauer R. 5, Olt 6/5, Capouch 1, Hovorka 1, Řebíček 2, Prachař P. 4

Další utkání hrajeme v neděli 5.3. od 17:00 v Pardubicích. Pardubice jsou o bod před Kolíne, takže se dá očekávat další vyrovnaný souboj. Na podzim jsme v domácí hale tohoto soupeře porazili a dlouhodobě se nám na Pardubice docela daří