Další body z venku - Vršovice

04.04.2011 16:02

 

Vršovice - HC Kolín 22:25

Kolínští přijeli na půdu Vršovic bez svého tvůrce hry Pavla Prachaře a dlouhodobě zraněného Rosti Součka. Domácí ale na oplátku nemohli postavit svého bombarďáka, rumunskou spojku Hirsoveána.

Hosté vlétli na domácí s takovou vervou, že ve 20. minutě to bylo 11:3 pro Kolín a vršovický trenér musel v oddechovém čase domácí hráče probouzet a vysvětloval jim, že utkání již dávno začalo.

Time vršovickým házenkářům trochu pomohl, vsítili čtyři branky, ale i tak za stavu 13:7 pro hosty odcházeli domácí do šaten se sklopenými hlavami, a to hlavně díky výborné kolínské obraně a jejich rychlým protiútokům.

Do druhého poločasu nastoupili Vršovice s taktikou osobní obrany na kolínského Pazderu a s přáním dostat se konečně do zápasu. To se jim také povedlo. Kolínské osobka rozhodila, ztratili pohyb, domácí vycítili příležitost, zvýšili agresivitu do útoku a začali náskok postupně stahovat.

Trenér Prachař si vzal oddechový čas, změnil složení hráčů a zklidnil atmosféru. Hostující družstvo v závěru zápasu již ztrátu bodů nepřipustilo a tak nestárnoucí Capouch svými slepenými třemi brankami pečetil vítězství kolínských házenkářů.

Tímto vítězstvím se házenkáři Kolína posunuli již na třetí místo tabulky a přeskočili tak Ústí nad Labem, které prohrálo doma s Lounama

V dalším kolem hostí Kolín celek Chomutova, který na podzim dokázal na jejich půdě přesvědčivě porazit. Zápas se hraje v sobotu od 10.30 hodin v Ledči nad Sázavou. 

Sestava a branky: M. Sauer, Coufal - Svoboda 2, R. Sauer 5, Pokorný 7, Pazdera 4, Kaisner, Capouch 4, Olt 3, Malý, Řebíček. Poločas: 7:13.