DALŠÍ DRAMA - ML.BOLESLAV

17.04.2011 08:49

Ještě tři kola zbývali odehrát v ročníku 2010/2011 2.ligy SVČ. V sobotu 16.4 jsme hostili o záchranu bojující Mladou Boleslav. Hosté byli sice třetí od konce, takže v reálné hrozbě sestupu, ale již čtyři zápasy neprohráli a navíc poslední dva zápasy vyhráli do konce dvouciferným rozdílem.

Do zápasu jsme naskočili v plné sestavě, pouze na lavičce musel zůstat s teplotami bojující golman Michal Sauer. Do brány tak vstoupil jako jednička Tomáš Coufal.

Začátek zápasu byl v podání domácích tragický. Již ve čtvrté minutě prohrávali Kolíňáci 0:4. Obrana byla nedůrazná, v útoku jsme naopak nevynucenými chybami balony přímo odevzdávali soupeři. Nedařilo se ani proměňování vyloženým šancí z křídelních prostorů. Domácí trenéři tak byli nuceni velice brzo sáhnout po oddechovém čase. Po timeoutu nastoupil do branky Pavel Koděra a přeji jenom se začalo dařit i v útočné fázy. Z pravého křídla se začal prosazovat Michal Pazdera a z levé spojky neomylně zakončoval Radek Sauer. Postupné stahování skončilo pouze jednobrankovým vedením Boleslavi v poločase a to výsledkem 13:14 z pohledu Kolína.

Po poločase se zápas vrátil do starých kolejí. Obrana byla nedůrazná a Boleslaváci se v útoku velice snadno prosazovali. Vybudovali si až pětibrankový náskok, který platil ještě 15 minut před koncem utkání. Golmanská rošáda pokračovala, do branky se tak dostal i třetí a na začátku zmiňovaný Michal Sauer. Ukázalo se to jako klíčový tah pro celé utkání. Michal předvedl několik výborných zákroků a nastartoval tak brankovou šňůru domácích. Kolínští postupně ukrajovali z náskoku hostů a především rychlým přechodem do útoku drtili obranu Boleslavských. Dvě minuty před koncem se Kolínští poprvé dostali do vedení po brance Davida Kaisnera. Boleslavským se ještě podařilo vyrovnat. Domácí měli ještě 45 vteřin na poslední útok, což je v házené samozřejmě spousta času. Taktika byla jasná, vydržet v útoku co nejdéle a pokusit se o zakončení. Okénko v hostující obraně se ukázalo překvapivě brzy. Po rychlé lajně se do jasné brankové příležitosti dostal Standa Olt a konečně protrhl střeleckou smůlu. Vstřelil tak vítěznou branku. Z následného útoku už hosté skorovat nedokázali.

Uznání zaslouží bratři Sauerovi. Radek byl nejlepším střelcem utkání s 9 goly a výbornou úspěšností. Michal, který nastupoval s těžkou virózou,  předvedl ke konci utkání rozhodující zákroky v bráně.

HC Kolín - Mladá Boleslav 27 : 26

střelci:

Radek Sauer - 9

Pazdera Michal - 8

Prachař Pavel - 6

Olt Standa - 2

Kaisner David - 1

Capouch Pavel - 1