!!! DŮLEŽITÉ BODY Z VENKU !!!

05.10.2011 08:13

Kolínští házenkáři zavítali v rámci druhého kola 2.ligy mužů do severočeského Mostu. Domácí Baník hraje v krásně zrekonstruované sportovní hale. I návštěva byla celkem slušná, takže domácí chtěli urvat oba body a oslavit tak návrat do domácí haly.

Po roční pause za domácí Most opět nastoupili zkušené opory Roman Tancoš a Zdeněk Šváb a na hře Mostu to bylo určitě znát. Hlavně R. Tancoš dával domácí hře potřebnou myšlenku. Kolíňáci nastoupili s vysunutou obranou s úmyslem narušovat plynulost hry. To se během celého prvního poločasu celkem i dařilo. Bohužel se za celý první poločas nepotkal s formou Kolínský golman číslo jedna Michal Sauer. I z toho důvodu skončil první poločas 14:12 pro Kolín, ikdyž dle předvedené hry měl být rozdíl určitě větší.

Do druhého poločasu nastoupil do branky Kolína Libor Šimáně a určitě to byl dobrý tah trenérského dua Prachař, Havlíček. Ten se od samého začátku druhého poločas v brance chytil a dával tak potřebný klid Kolínským útočníkům. Těm se bohužel za celý druhý poločas nepodařilo odskočit na větší rozdíl, než 4 branek. Hosté neproměnily i dva sedmimetrové hody, což se v poslední době moc nestává.

I tak dokráčel “celkem v poklidu” Kolínský celek k důležitým bodům. Utkání skončilo rozdílem tří branek pro hosty, tedy 25:22.

“Těší mě, že jsme se dnes dokázali prosadit z obou křídel. Jak Svoboda, tak i Hovorka, dali po 5 brankách, což je slušný příspěvěk. Bohužel se k nim s úspěšností střelby nepřidali naše spojky. Most byl určitě zralý na třicítku. Nedařilo se střelecky hlavně Pavlovi Prachařovi na střední spojce. Slušně zahrál Radek Sauer, ikdyž v druhém poločase spálil několik čistých brankových přiležitostí. S obranou jsem celkem spokojený po celý průběh utkání”. Zhodnotil utkání tréner Ladislav Prachař

 

Sestava a branky – Sauer M., Šimáně – Kaisner 3b, Sauer R. 5b, Pokorný 4b, Capouch, Hovorka 5b, Malý, Souček, Řebíček, Svoboda 5b, Prachař P. 3b

 

Baník Most – HC Kolín 22:25 (12:14)