Házenkáři Kolína neuspěli v boji o první místo

06.02.2011 17:56

    

HC Kolín – TJ Lokomotiva Louny 23:28

Domácí i hostující házenkáři nastupovali k utkání bez několika opor. Na Kolínské straně chyběl křídelník R. Souček (zranění) a spojka D. Kaisner (pracovní povinnosti). Na straně Loun chyběl především bývalý juniorský reprezentant a úderná spojka V. Klimt.

Domácí nastoupili do utkání s taktikou hrát osobní obranu od první minuty na nejnebezpečnějšího hráče Loun Dominika Mika. Miko má zkušenosti z extraligových Lovosic a výborně řídí celou hru Loun. "Chtěli jsme osobní obranou otupit jejich postupný útok," uvedl k taktickému tahu trenér Kolína Václav Havlíček.

 Celý první poločas byl výsledkově vyrovnaný a na obou stranách dominovaly především obrany spolu s gólmany. Ti, jakoby se celý zápas předháněli, kdo předvede efektnější a důležitější zákrok. Až ke konci prvního poločasu se podařilo hostujícím odskočit na rozdíl tří branek. Důvodem byl především vysoký počet technických chyb, který předvedl domácí Kolín. Do šaten se nakonec odcházelo za stavu 13:11 pro Louny.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a dokázali skóre otočit a ujmout se tak poprvné v zápase vedení. Obrana pracovala dobře a převedla i několik důležitých bloků. Bohužel se celý zápas projevovala nemohoucnost a špatná produktivita kolínských střelců. V druhé desetiminutovce tak Louny opět otočily zápas ve svůj prospěch a šly znovu až do tříbrankového vedení.

Nejdůležitější úsek hry nastal přibližně deset minut před koncem. V tu chvíli vedli hosté 25:22. Domácí sice dobře bránili, ale z následných útoků nebyli schopni skórovat. "Měli jsem více než stoprocentní šance. Nedali jsme asi pět čistých náskoků ze šestky během tří minut, a to rozhodlo," hlesl Havlíček.

Gólman Dedera jakoby měl branku začarovanou. Stal se tak jasným hrdinou druhého poločasu a hlavně kvůli němu si Louny odváží oba body.

Z Kolínských zahrál dobře jenom brankář Michal Sauer, který až do poslední chvíle držel šance domácích na body.

V příštím kole jede Kolín do Bělé pod Bezdězem. "Jestli chceme dokázat, že patříme do absolutní špičky, musíme na tento zápas zapomenout a příští týden vyhrát," konstatoval Havlíček.

Sestava a branky: M. Sauer., Šimáně – Pazdera 7, Pokorný 4, Olt 4, R. Sauer 3, Prachař 3, Hovorka 1, Svoboda 1, Capouch, Malý. Poločas: 11:13.