Hodnocení mistrovského utkání Ústí nad Labem : Kolín 21 : 21 (10 : 11) + FOTOGALERIE

24.02.2014 15:15

    Po nepříliš dobrém představení v minulém kole v Jablonci, jsme vyrazili opět na půdu soupeře s tím, že porážek již bylo dost a pro zlepšení atmosféry v družstvu a v klubu je nutnost, ba přímo povinnost, bodovat. Sestava se oproti Jablonci nezměnila, stále pro zranění chyběli Souček a Keska, ale oproti původnímu předpokladu jela největší hvězda druhé ligy Michal Kraus. Michal v týdnu ohlásil odchod za prací do Německa, což by byla pro Kolín velká ztráta. Samozřejmě práce má přednost a tak jsme byli rádi, že zatím bude hrát. Provedli jsme ještě jednu změnu, a to ve vedení zápasu, kterého se ujal Petr Měchýř. Určitě to byla dobrá změna, hráči konečně bojovali, což se projevilo i na konečném výsledku.

    Utkání opět začalo mírným oťukáváním z obou stran, první poločas měl úplně stejný průběh jako v Jablonci. Prvních deset minut bylo vyrovnaných, domácí vedli max. o gól, a když se po prvních čtyřech brankách rozchytal Michal Sauer, který podal v celém zápase vynikající výkon, dostali jsme se do vedení až o čtyři branky. V této fázi jsme mohli rozhodnout celé utkání, výborně hrál na křídle Michal Kraus, ale bohužel po vlastních chybách a neproměněných šancích domácí dotáhli až na nerozhodný výsledek. Do kabin jsme šli ale s jednobrankovým náskokem, což byl jediný rozdíl oproti minulému zápasu.

    Druhý poločas byl celý v naší moci. Neustále jsme vedli i rozdílem tří branek a zdálo se, že nám vybojované vítězství nemůže uniknout. Okolo 15 min., jinak docela dobře pískající rozhodčí, trochu pomohli domácím několika verdikty a ti dotáhli, ale nikdy nevedli. V posledních deseti minutách, kdy se zápas lámal, jsme neproměnili řadu vyložených šancí, na kterých se podíleli skoro všichni hráči na hřišti. To byla ohromná škoda. Konec bylo drama. Domácí vyrovnali minutu před koncem, my jsme ztratili v útoku míč a to samé se povedlo domácím osm vteřin před koncem. Ještě jsme měli šanci dát vytoužený gól, ale to, po špatném přechodu přes střed hřiště, se nám nepovedlo. Velká škoda, ale na druhé straně, z venku zlatý bod.

 

Jiří Liška

 

 

 

    Nejprve bych chtěl poděkovat Jiřímu Liškovi, že si vyzkoušel roli asistenta a přenechal vedení zápasu na mně. Získal tím dobré zkušenosti jako pozorovatel do dalších utkání, což trenéru v tak vypjatých situací v zápase neumožňuje. Co se týče samotného zápasu, je pro mě docela zklamáním výsledek, myslím si, že jsme si zasloužili oba body, protože jsme byli lepším mužstvem. V obrané fázi se dařilo dvojici Pavel Prachař a David Kaisner, což u ostatních byl velký problém, když nedokázali pokrýt ostatní protihráče domácího týmu. V útoku se naopak prosadil Michal Kraus a Jakub Semenec, kteří se vypořádali se střelbou velice dobře, což se nedá říci o Davidu Kaisnerovi, ale hlavně o Pavlu Prachařovi, kterému v posledních zápasech tak trochu uplavala střelecká forma. Na tak výborného střelce střelba 1/1 za celý zápas je opravdu málo. Poslední černou kaňkou zápasu byli rozhodčí, ale v této soutěži je to naprosto běžné. Z mého pohledu tito rozhodčí nemají ani odbornou způsobilost rozhodovat zápasy 2.ligy,  což potvrdil i domácí trenér i naproti tomu , že jim umožnili získat alespoň bod. Na konec bych chtěl všem hráčům poděkovat za jejich přístup a bojovnost v tomto zápase a doufám, že v ní budou i nadále pokračovat a zlepší koncovku střelby, abychom získali potřebné body.

 

Petr Měchýř

 

 

Sestava a branky: Sauer Michal, Šimáně - Kraus 9, Semenec 4/1, Kaisner 3, Kroutil 1, Polák 1, Sauer Radek 1, Mirtl 1, Prachař 1, Doležal, Capouch

Ústí nad Labem : Kolín