Kolín : TJ Sokol Bělá 32 : 24 (17 : 10) Hodnocení + fotogalerie

03.03.2014 22:42

    Po docela dobrém představení v minulém kole v Ústí, kde jsme po boji získali po remíze důležitý bod, jsme přivítali na domácím hřišti předposlední celek tabulky Bělou, která získala dosud pouhopouhých 5 bodů. Byli jsme favority a domácí body byly povinností. Rozdíl ve výkonnosti se potvrdil i na hřišti. Hosté přijeli pouze s deseti hráči a z toho pouze základní sestava měla trochu odpovídající herní kvalitu.

    První poločas byl opět ve znamení výborného výkonu Michala Sauera v brance a tím vcelku pohodlného vedení až o šest branek. Velice dobře jsme bránili a uplatnili jsme konečně ve větším měřítku i rychlý protiútok. Malá vada na kráse byla jen nedostatečná střelecká aktivita spojek, ale s tím se potýkáme již delší dobu. Místo chybějícího Davida Kaisnera hrál od začátku na pravé spojce Ondra Kroutil a chvíli mu trvalo, než se střelecky srovnal. Totéž lze říci i o Jakubu Semencovi a Pavlu Prachařovi. Závěr prvního poločasu ale vyzněl jednoznačně v náš prospěch. Střelecky zářil na pravém křídle Michal Kraus a prosadil se na pivotu i Standa Doležal.

    Ve druhém poločase již nebylo co řešit.  Plně se projevila naše herní převaha a vše již bylo jen otázkou výše skóre. Hlavně začal dávat branky z větší vzdálenosti Pavel Prachař a všichni se modlíme, aby to byl již stabilní signál jeho stoupající formy a tím pomohl celému družstvu.  Branky ze spojek budeme v dalších zápasech moc potřebovat. Na hřiště se dostali i střídající hráči a utkání se v poklidu dohrálo s odpovídajícím skóre. První zápas odehrál za HC Kolín Martin Keska a přeji mu, aby již byl zdravotně fit a na hřišti se mu dařilo.

 

Jiří Liška

 

   

 

    Do zápasu na domácí půdě jsme nastupovali jako favorit tohoto utkání, což jsme také podle předpokladu naplnili. Bez dvou hráčů základní sestavy, Davida Kaisnera (dovolená) a Rosti Součka (dlouhodobě nemocen), jsme od začátku utkání diktovali tempo hry a navyšovali brankový náskok, který na konci zápasu  byl o 8 branek, byť mohl být i vyšší, ale opět v některých okamžicích nám selhala koncovka. Hodnotit to ,že jsme velice dobře bránili, se mně zdá trochu přehnané, obzvlášť když hráči hostí Opustil a Švec si na naše konto připsali 18 branek, které docílili opět přes náš střed obrany. Pavel Prachař po telefonickém rozhovoru těsně před utkáním s Rosťou Součkem dokázal, že stále patří mezi opory mužstva a vrátila se mu herní pohoda. V útoku byl opět neomylný Michal Kraus, kde mu dobře na pivotu sekundoval Standa Doležal a na křídle Radek Sauer, který oproti minulému zápasu zahrál dobrý zápas a prosadil se i střelecky. V obraně zaslouží pochvalu Pavel Capouch, který se soustředil více na hru soupeře, než na jeho komentování, což mu prospělo. Velkým otazníkem je forma Michala Poláka a Lukáše Mirtla. Doufám, že příští zápas v Liberci v sobotu 8.3. od 18 hod. zvládneme a odvezeme si 2 body.                                                                                                            

 

Petr Měchýř

Fotogalerie: Kolín : TJ Sokol Bělá 32 : 24 (17 : 10) Hodnocení + fotogalerie