Kolínští mladí házenkáři odehráli již dva soutěžní turnaje Středočeského krajského svazu házené

04.05.2018 08:17

Mladší žáci Handball clubu Kolín se v průběhu dubna zúčastnili hned dvou soutěžních turnajů Středočeského krajského svazu házené.

Nejprve 14.4. 2018 byli účastníku turnaje ve Zruči nad Sázavou, kde se utkali se stejně starými házenkáři týmů Sparty Kutná Hora, Spartaku Příbram, dvou týmů Sokola Úvaly a domácí Jiskry Zruč nad Sázavou. Vzhledem k tomu, že všechny soutěžní turnaje se hrají bez počítaní skóre, také tento turnaj posloužil jako velmi dobrá příprava jak pro začínající, tak pro zkušenější hráče všech zúčastněných družstev. Handball club Kolín v tomto turnaji nastoupil ve složení v brance Mikuláš Záhorka a Jiří Líska dále Kryštof Kamarýt, Lukáš Poulíček, Jan Málek, Petr Hladík ml. , Lukáš Vejvar, Adam Karban, Matouš Bureš, Jaromír Novák a Martin Ešner pod trenérským vedením Tomáše Vejvara, Petra Hladíka st. Trenérský tandem Tomáš Vejvar a Petr Hladík tentokrát vzhledem k nemocem či zraněním měli k dispozici jedenáctku hráčů, kteří dostali velký herní prostor.

K dalšímu turnaji si Kolínští mladší žáci zajeli v sobotu 28 dubna do Bělé pod Bezdězem, kde jim byli soupeři týmy AŠ Mladé Boleslavi, Házené Mělník, Sokola Úvaly, Sparty Kutná Hora a domácího Sokola Bělá p. B. V tomto dle názoru trenéra Tomáše Vejvar herně velmi povedeného turnaji byla sestava týmu následující: v brance podal velmi dobrý výkon stále zlepšující se Jiří Líska, který dokázal v průběhu celého turnaje mimo jiné kvalitní zákroky, také zneškodnit hned sedm sedmimetrových hodů. V útočné fázi se zejména prosazovali na pozici pivota Adam Karban, Lukáš Poulíček v prostoru spojky a na pozici křídla Jan Málek. S obranou fázi a rozehrávkou se velmi dobře vypořádal Lukáš Vejvar. V zápasech se také neztratili a velmi dobrý výkon podali i ostatní hráči týmu, Petr Hladík ml., Matouš Bureš, Kryštof Kamarýt, Matěj Janda, který odvedl velký kus práce na postu pivota a Jaromír Novák. Velkým pozitivem byl také fakt, že se všichni hráči dokázali střelecky prosadit.

Další turnaj, kterého se mladší žáci kolínského Handball clubu zúčastní, se uskuteční v neděli 13. května 2018 na domácí kolínské půdě.

 

Do týmu mladší žáků stále přijímáme nové hráče, zejména ročníků 2005-2006, , případné dotazy Vám zodpoví trenéři týmu Petr Hladík a Tomáš Vejvar a to na tel. Číslech 731 414 777, 603 343 096. Další informace o týmů fb: handball club kolín - mladší žáci 2005/2006