Kolínští mladší žáci zakončili dvěma turnaji jarní část soutěže SKSH

29.05.2018 21:57

 

Mladší žáci Handball clubu Kolín účastí na posledních dvou turnajích zakončili jarní část soutěže mladších žáků Středočeského krajského svazu házené.

Nejprve 13.5. 2018 měli možnost uspořádat domácí turnaj na venkovní hřišti ve stařičkém areálu v kolínských Borkách. Zde se utkali se stejně starými házenkáři týmů Sparty Kutná Hora, Hbc Jičín, Sokola Úvaly a HC TJ Náchod. Handball club Kolín v domácím turnaji nastoupil ve složení, brankaři Mikuláš Záhorka a Jiří Líska dále Kryštof Kamarýt, Lukáš Poulíček, Jan Málek, Petr Hladík ml. , Lukáš Vejvar, Adam Karban, Matouš Bureš, Jaromír Novák, Matěj Janda, Jan Kadlec a Matěj Radník . Trenérský tandem Tomáš Vejvar a Petr Hladík tentokrát měl až na dvě absence kompletní kádr družstva mladších žáků, kteří dostali v každém utkání téměř stejný herní prostor. Vzhledem k tomu, že všechny soutěžní turnaje se hrají bez počítaní skóre, také tento turnaj posloužil jako velmi dobrá příprava jak pro začínající, tak pro zkušenější hráče všech zúčastněných družstev. Z kolínského týmu se velmi dobře z pozice pivota prosazoval Adam Karban a to zejména díky svým fyzickým předpokladům. V brance opět podrželi svůj tým oba brankaři Jirka Líska a Mikuláš Záhorka, velmi podařený turnaj odehrál hlavně v útočné fázi Lukáš Poulíček a neztratil se také Matěj Janda.

K poslednímu turnaji jarní části krajské soutěže si kolínští mladší žáci zajeli v sobotu 26 května do nedalekých Úval, kde jim byli soupeři týmy Jiskry Zruče n./S. a dvou domácích výběru. V tomto turnaji narazili mladí kolínský házenkáři na velice kvalitní týmy, které disponují jedinci s velmi dobře zvládnutými individuálními dovednostmi. I přesto se v jednotlivých utkání vůbec herně neztratili a předvedli velké množství pěkných týmových akci, které byly zakončeny také velice efektivní koncovkou. Střelecky se prosazovalo zejména kvarteto Honza Málek, Adam Karban, Petr Hladík ml. a Lukáš Vejvar. Ten se také společně Honzou Kadlecem velice dobře zhostil pozice rozehrávače. V brance opět předvedli parádní výkon Mikuláš Záhorka a Jirka Líska. Po nemoci se také vůbec neztratil a trenéry velice překvapil svou bojovností Martin Ešner.

Mladší žáci kolínského HC nebudou zahálet ani v měsíci červnu, když se zúčastní hned tří turnajů, z toho hned dvou vícedenních. Nejprve budou účastníky třídenního turnaje „o třeboňského kapříka“ v jihočeské Třeboni o týden později změří své síly také se zahraničními celky na také třídenním Matoni cupu v Hostivici a jaro zakončí v západočeských Šťáhlavech na také velice silně obsazeném mezinárodním turnaji.

 

Do týmu mladší žáků stále přijímáme nové hráče, zejména ročníků 2005-2006, , případné dotazy Vám zodpoví trenéři týmu Petr Hladík a Tomáš Vejvar a to na tel. Číslech 731 414 777, 603 343 096. Další informace o týmů fb: handball club kolín - mladší žáci 2005/2006