Mladí házenkáři zahájili rok vítězně, ovládli první dva turnaje roku 2019

22.01.2019 17:43

Žáci Handball clubu Kolín zahájili rok 2019 účastí na turnaji v Mělníce a ve Vršovicích.

Nejprve v neděli 13. 1. 2019 v brzkých ranních hodinách vyrazili vlakem na turnaj do Mělníka. Zde se postupně utkali s domácím Mělníkem, Sokolem Vršovice, Sokolem Kostelec nad Labem a týmem Handball Liberec. Ve všech utkáních byli mladí kolínští házenkáři lepší ve všech herních činnostech a individuálních dovednost. Zaslouženě tak při závěrečném vyhlašování obdrželi pohár za první místo v turnaji a zlaté medaile. Navíc byl nejlepším střelcem turnaje vyhlášen Lukáš Vejvar s 29 brankami. Zde je nutné poznamenat, že i další hráči se vůbec střelecky neztratili Petr Hladík ml. (25 branek) a Jan Málek (22 branek). Dále jako nejlepší brankař turnaj byla vyhlášena opora kolínského týmu Mikuláš Záhorka.

O týden později v sobotu 19. 1. 2019 vyrazili žáci Handball clubu Kolín ke svému druhému turnaji letošního roku do pražských Vršovic, kde se zúčastnili Omniasport cup 2019. Účastníky tohoto turnaje bylo celkem 8 dívčí a chlapeckých týmů z Čech a Moravy. Kromě domácích Loko Vršovic, dále Házená Ledeč n./S. (dívky), Házená Děčín, Házená Náchod (dívky), HBC Strakonice (dívky), Tatran Bohunice a ELP Jablonec n/N. Nutno poznamenat, že této kategorii tedy mladšího žactva dívčí týmy mají nad těmi chlapeckými většinou navrch. Nejinak tomu bylo v rámci tohoto turnaje.

Zde se Kolínští mladíci poměřili s o poznání kvalitnějšími týmy, než tomu bylo na předchozím turnaji v Mělníce. Nicméně ke všem utkání turnaje přistoupili zodpovědně vždy od začátku a všechny utkání zvládli s vítěznou tečkou. Ve skupině si v úvodní utkání celého turnaje poradili až překvapivě snadno s domácím týmem Loko Vršovice 15:2, když se střelecky dařilo zejména duu Jan Málek a Jaromír Novák. V brance v tomto utkání podali téměř bezchybný výkon oba brankáři Jirka Líska a Mikuláš Záhorka, kteří v průběhu celého turnaje dostali naprosto stejný prostor. Každý z nich vždy odchytal poločas daného utkání. Ve druhém utkání poprvé v letošní sezoně narazili mladší žáci kolínského HC na plně dívčí tým Ledče n./S. nutno poznamenat, že i přes konečné vítězství 13:6, se kluci museli hodně vypořádat se zarputilostí a mrštností ledečských dívek. V dalším utkání bez problému porazili tým z Děčína, u kterého bylo vidět velké úsilí, ale přes naší pozornou a fyzicky vyspělejší obranu se nedokázali prosadit. Za což hovoří také výsledek 11:1. V obou těchto utkání tým v útočné fázi zejména spoléhal na fyzicky disponované střelce Lukáše Vejvara a Petra Hladíka ml. V následné části turnaje díky třem vítězstvím ve skupině, postoupili kolínští házenkáři do finálové skupiny, do které se jim započítával výsledek s také postupujícími dívkami z Ledče n./S. Zde si již chlapci poměřili síly jenom s ryze dívčími  družstvy. Nejprve si poradili s týmem Náchoda 12:4 a v posledním utkání s družstvem Strakonic 15:4. Zejména tým Strakonic, který v konečném pořadí turnaje skočil na druhém místě hned kolínskými házenkáři, předváděli v průběhu celého turnaje velmi sympatický kolektivní výkon, u dívek bylo zejména vidět velmi dobré zvládnutí práce s míčem a kvalitní povedení techniky střelby. V obou finálových utkáních se střelecky dařilo Lukášovi Poulíčkovi a neztratil se ani Matouš Bureš. V průběhu celého turnaje se nové funkce kapitána týmu velmi dobře zhostil Matěj Radník, který na konci turnaje mohl od pořadatelů převzít pohár za vítězství v turnaji. Již druhého v roce 2019.


 

Výsledky na obou turnajích:

HC Kolín – Házená Mělník 33:2

HC Kolín – Sokol Vršovice 25:9

HC Kolín – Sokol Kostelec n./L. 30:2

HC Kolín – Handball Liberec 21:8

HC Kolín – Loko Vršovice 15:2

HC Kolín – Házená Ledeč (D) 13:6

HC Kolín – Házená Děčín 11:1

HC Kolín – Házená Náchod (D) 12:4

HC Kolín – HBC Strakonic (D) 15:4


 

Sestava HC Kolín a branky:

Mikuláš Záhorka, Jiří Líska –

Lukáš Vejvar (47 branek), Petr Hladík ml. (37 branek), Jan Málek (32 branek), Lukáš Poulíček (22 branek), Jaromír Novák (16 branek), Matěj Radník © (14 branek), Matouš Bureš (7 branek)


 

Do týmu žáků stále přijímáme nové hráče, zejména ročníků 2005-2006, , případné dotazy Vám zodpoví trenéři týmu Petr Hladík a Tomáš Vejvar a to na tel. Číslech 731 414 777, 603 343 096. Další informace o týmů fb: handball club kolín - mladší žáci 2005/2006