Mladí kolínští házenkáři se o velikonocích zúčastnili největšího házenkářského turnaje v Evropě

08.04.2018 14:16

Mladší žáci  o velikonočních svátcích nezaháleli a jako jediný tým házenkářského klubu Handball club Kolín se zúčastnili  velkého házenkářského turnaje a sice již 27. ročníku Prague Handball Cupu. V rámci tohoto turnaje, který je také označován jako největší halový mládežnický turnaj na světě, část hráčů měla poprvé možnost změřit své síly s velmi kvalitními zahraničními soupeři. Již v základní skupině je mimo jiné čekal rakouský Handballfreunde Wien/NÖ, srbský RK Beograd, chorvatská RK Dubrava Zagreb, ale také přední české a moravské celky Sokol Úvaly, Sokol Telnice a Lokomotiva České Budějovice. Ve vyřazovací části se poté utkali s velice dobře známým Mělníkem a německým celkem HG 85 Köthen. Jen pro zajímavost se ve všech mládežnických kategoriích toho turnaje zúčastnilo celkem 627 týmů z 25-ti zemí, mimo jiné také například z dalekého Hongkongu. Samotné výsledky jednotlivých utkání, které nejsou v této kategorii až tak důležité, byly velmi ovlivněny zejména první den neúčastí brankářské opory týmu Mikuláše Záhorky, který i když nebyl ještě úplně fit druhý hrací den na turnaj dorazil a tím týmu velice pomohl. V základní skupině, byl u našich mladých házenkářů opět cítit, až moc velký respekt k zahraničním týmům, které disponovaly již velmi fyzicky vyspělými jedinci a praktikovaly agresivní styl hry, nicméně i takové zápasy jsou velmi důležité pro herní rozvoj našich začínajících házenkářů. Všechny tyto atributy zapříčily, že až zápas s týmem Českých Budějovic v posledním utkaní základní skupiny, znamenal i díky bojovnosti celého týmu vydřené, ale zasloužené vítězství. Díky tomu měli mladí kolínští házenkáři možnost ve vyřazovací části play off B vyzvat, jim dobře známý celek a sice družstvo Házené Mělník. V tomto velice tvrdém utkání, kdy rozhodčí udělily dvou hráčům Mělníka červenou kartu, předvedli mladší žáci Handball clubu Kolín asi nejlepší výkon na turnaji a po zásluze vyhráli a postoupili do dalšího kola. V něm však na ně čekal německý HG 85 Köthen, který po zásluze postoupil.

 

Mladší žáci HC Kolín nastoupili v této sestavě:

Záhorka, Karban, Líska (brankář) – Vejvar, Hladík, Radník, Rybář, Tillner, Poulíček, Málek, Ešner, Karban, Bureš, Bartoš, Kamarýt, Janda, Novák

 

K turnaji jsme odcestovali s velkým počtem hráčů, a to zejména se záměrem dát možnost novým a méně zkušeným hráčům nasát atmosféru velkého turnaje, ale také pochopit o čem házená jako kolektivní sport je a vzbudit v nich potřebu a touhu se zlepšovat. Všichni zúčastnění si určitě sami uvědomili, že nás všechny společně čeká ještě dlouhá cesta a bez poctivého tréninku a přístupu všech členů týmu to v žádném sportu nepůjde.

Velké poděkování patří městu Kolín, díky jehož finančnímu příspěvku jsme se mohli tohoto prestižního mezinárodního turnaje zúčastnit.

Mladší žáky nyní čekají čtyři soutěžní turnaje středočeského krajského svazu házené, 14.4. ve Zruči nad Sázavou, 28.4. 2018 v Bělé p. /Bezdězem. 13.5. 2018 v Kolíně a 27.5.2018 v Úvalech.

 

Do týmu mladší žáků stále přijímáme nové hráče, ročníků 2005,2006 a 2007, trénujeme každé úterý od 17:00 do 18:30, čtvrtek od 16:30 do 18:00 a pátek od 17:00 do 18:30 hod. Na venkovním hřišti v Borkách, případné dotazy Vám zodpoví vedoucí družstva Leona Scholzeová a trenéři týmu Tomáš Vejvar a Petr Hladík a to na tel. Číslech 777 813 423, 603 343 096 nebo 731 414 777. Další informace o týmů fb: handball club kolín - mladší žáci 2005/2006