Mladší žáci Handball clubu Kolín bojovali ve Zruči n/S

22.01.2018 22:58

Mladší žáci házenkářského klubu Handball club Kolín se pilně připravují na jarní část sezóny o tomto víkendu (20.1.-21.1.2018) byli účastníky 1.ročníku turnaje mladších žáků v házené o pohár města Zruč nad Sázavou. K tomuto dvoudennímu turnaji odcestoval tým v plném složení 12-ti hráčů. Turnaj se zúčastnilo celkem 8 týmů a byly jimi domácí Jiskra Zruč n./S., Házená Ledeč n./S., Sparta Kutná Hora, Loko Vršovice, Zbraslavice, RHC Házená Mělník Chlapci, RHC Házená Mělník Dívky a Handball club Kolín. Postupně se mladší žáci kolínského Handball clubu utkali s týmy Zbraslavic a RHC Házená Mělník D, což na úvod turnaje znamenalo dvě jasná vítězství. Následovalo asi nejpovedenější představení kolíňáků na turnaji a sice utkaní s velice kompaktním týmem Ledce n./S., které na turnaji poznalo porážku až ve finále turnaje. Samotné utkání pro nás sice skončilo porážkou, celý zápas jsme dotahovat náskok soupeře, nicméně celý tým bojoval až do konce. V dalším utkání se mladší žáci Handball clubu Kolín střetli s velice perspektivní a kvalitním domácím výběrem, zde jsme od začátku tahali za pověstný kratší provaz, soupeř nás předčil ve všech činnostech. V posledním utkání prvního dne turnaje jsme narazili tým z Regionálního házenkářského centra Mělník, se kterým jsme si i přes značně agresivně až zákeřně hrající styl soupeře jednoznačně poradili, tento zápas také lze hodnotit velmi pozitivně a to zejména z pohledu bojovnosti a semknutosti celého týmu. V první ranním nedělním utkání s týmem Loko Vršovice jsme však na výkon z předchozího utkání bohužel nenavázali a zaslouženě prohráli. To znamenalo v konečném hodnocení základní skupiny po 3 výhrách a 3 porážkách utkání o 5 místo na turnaji. V něm jsme se opět utkali týmem z nedalekých Zbraslavic a utkání se povedlo zejména z pohledu defenzivy, jelikož jsme soupeři nedovolili vstřelit jediný gól.

Mladší žáci HC Kolín nastoupili v této sestavě:

M. Záhorka (brankář) – J.Novák, A.Karban, M.Ešner, M.Janda, L. Poulíček, L.Vejvar, P. Hladík, J.Kadlec, K.Kamarýt, J.Málek, M.Radník

Výsledky:

základní skupina:

HC Kolín – Zbraslavice 10:5

HC Kolín – RHC Házená Mělník D 16:2

HC Kolín – Házená Ledeč 5:7

HC Kolín – Jiskra Zruč n/S 5:14

HC Kolín – RHC Házená Mělník CH 9:3

HC Kolín – Loko Vršovice 6:15

o 5 místo:

HC Kolín – Zbraslavice 9:0

Samotný turnaj přinesl mnoho utkání, ve některých jsme ukázali, že nám chuť bojovat o každý míč nechybí. Také celková bilance utkání 4 vítězství a 3 porážky nás bude motivovat do další tvrdé práce v tréninku. Ve všech utkáních jsme se mohli opřít o velmi kvalitní zákroky našeho brankaře Mikuláše Záhorky, které byl naším nejlepším hráčem na turnaji. Velmi dobře se do týmu začlenili také nováčci Jaromír Novák, Honza Málek a Adam Karban. Střelecky se dařilo Honzovi Kadlecovi a Lukáši Vejvarovi, první den také Lukáši Poulíčkovi. V některých utkáních také velice dobře fungovala obranná hra, kde svoje úkoly velmi dobře plnil zejména Matěj Radník a také přechod do rychlého útoku, v něm vynikal Petr Hladík. Hned na začátku únoru se mladší žáci Handball clubu Kolín zúčastní čtyřdenního mezinárodního turnaje „Zorno cup“ v slovenské Stupavě, zde změří síly s týmy ze Slovenska, Maďarska a Rakouska.