O GÓL V ŽATCI

09.11.2011 06:23

V sobotu 5.11. kolínští házenkáři předehrávali utkání 11.kola 2 ligy. Zápas byl přeložen z původního prosincového termínu na přání domácího Žatce. Nebylo radno soupeře z města chmelu podceňovat. Před utkáním měl na svém kontě sice jen 2 vítězství, ale obě výhry byly z domácího prostředí a navíc proti silným soupeřům jako je Ústí a Pardubice. Tým Žatce se před sezónou posílil o hráče z nedalekého Chomutova. Ten před sezónou zanikl a většina hráčů přešla právě do Žatce.

Do zápasu nemohli z různých důvodů zasáhnout 3 hráči stabilního kolínského kádru. Zraněný Hovorka a potom jinak vytížení Capouch a Malý. Utkání bylo od začátku vyrovnané. Domácí se nemohli prosadit proti aktivní obraně a na druhé straně hosté měli největší problémy s proměňováním střeleckých příležitostí. Již po 15 minutách bylo jasné, že utkání nebude bohaté na branky a bude to spíše boj. Celý první poločas se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. Až ke konci prvního poločasu se hostům podařilo dát 3 slepené branky a odskočit na poločasový výsledek 9 : 7 pro Kolín. V prvním poločase držel střelecký prapor nahoře pouze pravé křídlo Rosťa Souček.

Dobrá práce obrany pokračovala i v druhém poločase. Hodně získaných míčů ať už dobrým blokem, nebo aktivním vypíchnutím přihrávky přivedlo postupně Kolín až ke čtyřbrankovému vedení. Bohužel v rozhodujících fázích utkání, tedy v posledních deseti minutách, se nepodařilo proměnit 3 trháky a domácí se nadechli k poslednímu náporu. Postupně se náskok zmenšoval až v minutu před koncem byl stav pouze branku a to 18:17 pro Kolín. Naštěstí byli Kolíňáci v útoku a po trpělivé rozehře se podařilo prosadit přes pivota Michala Pokorného. Ten zaznamenal velice důležitou devatenáctou branku. Žatci se podařilo ještě vstřelit 20 vteřin před koncem kontaktní branku a sáhnul tak k poslední šanci, celoplošné osobní obraně se snahou získat co nejdříve balon. Naštěstí to hosté již dohráli na polovině soupeře a vyhráli tak tím nejtěsnějším rozdílem 19:18

"V obraně se nám dařilo a získali jsme hodně míčů. Bohužel jsme toho úplně nevyužili a z následných rychlých útoků jsme to nebyli schopni úspěšně zakončovat. I přesto, že jsme dostali jen 18 branek, musím říct, že brankářům se moc nedařilo. I z toho pohledu je vítěztví cenné. Už vím proč zde ostatní favorité měli problémy. Je zde opravdu specifické prostředí" zhodnotil utkání trenér Ladislav Prachař

TJ HK Šroubárna Žatec - HC Kolín 18 : 19 (7 :9)

Sestava a Střelci:

Sauer M., Šimáně L., - Souček R. 5b, Prachař P. 3b, Svoboda T. 3b, Pokorný M. 3b, Pazdera M. 2b, Kaisner D. 2b, Sauer R. 1b, Protiva M., Řebíček A.