Po vítěztví v Náchodě posun na 2.místo!!!

11.04.2011 19:19

V rámci 19. kola 2. ligy zavítali kolínští házenkáři na půdu posledního Náchoda. Pokud chtěli pomýšlet na boj o ty nejvyšší pozice, museli potvrdit roli favorita a naplno bodovat.

 

Oproti předchozímu kolu se kolínská marodka téměř vyprázdnila a tak byla soupiska na utkání skoro plná.

Kolíňáci naskočili do utkání v sestavě zleva: Svoboda, Sauer, Prachař, Kaisner a Olt. Na pivotu stabilně nastupující Pokorný a do brány šel jako první gólman Coufal.

Už v prvních pěti minutách si Kolínští svým tlakem v obraně vypracovali několik rychlých útoků, které bohužel nedokázali proměnit. Postupně se v jasné brankové příležitosti objevil dvakrát Prachař, Svoboda, Kaisner.

Z celého utkání se postupně stal souboj hostujících střelců s výborně chytajícím gólmanem domácích Vaněčkem.

“Bylo až neuvěřitelné, co jsme nedokázali proměnit,” poznamenal trenér Kolína Václav Havlíček. “Byli jsme v zakončení příliš lehkovážní a rozchytali tak domácího gólmana. V poločase jsme podle rozložení sil na palubovce měli být minimálně v pětibrankovém vedení, takto jsme se museli strachovat o výsledek,” dodal.

Domácí samozřejmě vycítili šanci na uhrání dobrého výsledku a svojí zdržovací taktikou se snažili vyvést soupeře z tempa. To se jim také celý první poločas dařilo a ke konci prvních třiceti minut se dokonce dostali do vedení. V poločase byl tak stav 10:9 pro Náchod.

Do druhého poločasu nastoupil Kolín soustředěný a doslova vlítl na hřiště. I když Tomáš Svoboda svojí první střelou opět nechal vyniknout výborně chytajícího Vaněčka, další rychlé útoky Kolína byly již úspěšně zakončeny a tak v 35.minutě byl stav 13:10 pro hosty.

Kolíňáci si svojí rychlou házenou a zlepšeným proměňováním vybudovali až sedmibrankový náskok. Když už se zdálo, že je o utkání rozhodnuto, přišla další černá série hostů. Hosté se opět začali předhánět kdo spálí vyloženější šanci.

Minutu před koncem utkání bylo vedení už pouze dvoubrankové a Náchod sáhl k celoplošné osobní obraně všech hráčů se snahou získat co nejdříve míč do vlastních rukou. Přechod do útočného pásma Kolíňáci zvládli a tam se jako poslední zapsal do listiny střelců Pavel Prachař.

“Nevím, proč to bylo dnes tak zbytečně nervózní. S rolí favorita bychom si měli poradit s větším přehledem. Chtěli jsme dnes dát větší šanci všem lidem z lavičky a to se bohužel, s ohledem na vývoj utkání, nepodařilo,” posteskl si po zápase Havlíček.

“Zbývají nám ještě tři zápasy do konce soutěže. Po zaváhání Dukly jsme se posunuli již na druhé místo tabulky. Máme sérii již šesti výher za sebou.

"Snad si kluci uvědomí, že zatím nejlepší umístění v historii kolínské házené je opravdu blízko. Máme na to vyhrát všechny zbývající zápasy, jsem si tím téměř jistý, ale samozřejmě se rozhodne až na hřišti a lehké to rozhodně nebude,” dodal druhý z trenérské dvojice Ladislav Prachař.

Příští utkání sehrají Kolíňáci v sobotu, kdy od 10.30 hodin hostí v Ledči nad Sázavou desátou Mladou Boleslav.

TJ Náchod B – HC Kolín 21:24

Sestava a branky: M. Sauer, Coufal – Kaisner 3, R. Sauer 4, P. Prachař 6, Svoboda 2, Pokorný 4, Olt 4, Hovorka 1, Malý, Protiva, Řebíček, Capouch. Poločas: 10:9.