POSLEDNÍ ZÁPAS - O DVACET!!!

08.05.2011 17:55

HC KOLÍN - TJ SOKOL BĚLÁ POD BEZDĚZEM 39:19 (20:10)

 

Jen výhra zaručovala Kolínským jistou třetí pozice a tím i doposud nejlepší umístění klubu. Za určitých okolností byla ve hře i stříbrná medaile. To by při domácím plném bodovém zisku museli již jasní vítězové z Loun vyhrát na palubovce doposud druhé Dukly Praha. Hrálo se tedy o hodně. Navíc na Bělou se Kolíňákům dlouhodobě nedaří. Z posledních tří vzájemných duelů ani jednou nebodovali.

Do zápasu vstoupili zdravě nahecovaní domácí velice dobře a zápas byl vyrovnaný pouze v prvních pěti minutách. To byl aktuální stav 3:2. Pak už přebrali otěže utkání do svých rukou pouze hráči domácího Kolína. Útočné akce se dařilo zakončovat v prvním poločase především z pravého křídla, kde hrál toho dne neomylný střelec Standa Olt. Za celý zápas nasázel 8 branek při stoprocentní úspěšnosti.

Kolín inkasoval několik zbytečných branek, ale v útoku se mu dařilo, proto svítil v poločase na tabuli stav 20:10.

Dalo by se říct, že po prvním poločase byl zápas téměř rozhodnutý. I když výsledek byl jasný, v kabině nebyla úplná spokojenost a pořád zněly pokyny, že se nesmí nic podcenit.

Ve druhém poločase navázali domácí na útočnou smršť z první půle a dál pokračovali v navyšování brankového rozdílu. I přes prostřídání sestavy se kolínský brankostroj nezastavil. I v domácí svatyni se brankaři spravedlivě prostřídali. I přes dobrý výkon Michala Sauera naskočil do druhé poločasu Tomáš Coufal a podal stejně tak spolehlivý výkon jako jeho předchůdce.

Jedinou kaňkou na utkání bylo, že Luboš Malý pohrdnul 10 vteřin před koncem jasnou gólovou šancí a nevsítil tak toužebný čtyřicátý gól. „Jen on sám ví, jestli to bylo naschvál, aby se nepasoval do role sponzora v pozápasové oslavě vítězství a celkového třetího místa ve druhé lize,“ uvedl trenér Kolína Václav Havlíček.

Jeho tým skončil na bronzovém stupínku i díky tomu, že první Louny na hřišti Dukly Praha podlehli 30:34.

Nejlepším střelcem utkání se stal Pavel Prachař. Střední spojka nastřílela soupeři deset gólů. Pavel Prachař byl i nejlepším střelcem týmu v celé soutěži, když vsítil 102 branek a překročil těsně magickou stovku.

Sestava a branky: M. Sauer, Coufal – Pazdera 3, Kaisner 1, R. Sauer 4, P. Prachař 10, Svoboda 4, Pokorný 8, Olt 8, Malý, Capouch 1, Řebíček.