POSTUP DO 2.KOLA ČP !!!

06.09.2011 14:24

V sobotu 3.9. sehráli muži HC Kolín první soutěžní zápas v sezóně 2011/2012. V prvním kole Českého poháru nastoupili od 17:00 na palubovce Mladé Boleslavi. Jelikož MB skončila v uplynulé sezóně až za Kolínem, měla výhodu domácího prostředí.

V hale Mladé Boleslavi panovalo obvyklé vedro, které dělalo Kolíňákům velké problémy. Domácí jsou na to přece jenom více zvyklý. Zápas začal v docela svižném tempu a v páté minutě byl stav vyrovnaný 3:3. Potom po výborných zákrocích Kolínského M. Sauera v brance a po následných rychlých útocích odskočili hosté na rozdíl tří branek. V osmé minutě byl stav 6:3 pro Kolín. Tento rozdíl se víceméně udržoval celý první poločas. Až v 25. minutě Kolínští ještě navýšili vedení na rozdíl pěti branek. Do šaten se šlo za stavu 14:9 pro Kolín. V prvním poločase čnil nad všemi výkon hostujícího golmana Michala Sauera. Ten byl bezchybný hlavně z křídelních prostorů.

Do druhého poločasu naskočil do branky nejzkušenější hráč Kolínských Pavel Koděra a tak se o strávený čas v hostující palubovce spravedlivě podělili. I ten předvedl spolehlivý výkon a dá se o něm prohlásit, že zraje jako víno.

Kolínští pokračovali v kombinační hře, se kterou si domácí nevěděli rady. Akce nejčastěji zakončoval ze spojek Pavel Prachař a Standa Olt. Ten se prosazoval naopak se samotného brankoviště. Postupně, během druhého poločasu, narostl rozdíl až na 9 branek. Nejvyšší rozdíl svítil na tabuli v 49. minutě a to 23:14. O zápase bylo v tu chvíli rozhodnuto. Pak bohužel došlo k polevení a to jak v obraně, tak v útoku a domácím se tak podařilo zkorigovat výsledek na přijatelný rozdíl 4 branek. Bohužel jsme se v poslední desetiminutovce nevyvarovali několika technických chyb, které MB potrestala z trháku.

V obraně předvedl překvapivě bojovný a spolehlivý výkon Marek Protiva, který byl oporou zadních řad. Je to velký příslib do dalších zápasů a zase to otevírá Kolínským trenérům další taktickou variantu.

výsledek.: Mladá Boleslav vs. HC Kolín 21:25 (9:14)

sestava a střelci: Prachař Pavel 8, Olt Standa 6, Pokorný Michal 4, Sauer Radek 3, Pazdera Michal 2, Kaisner David 1, Svoboda Tomáš 1, Protiva Marek, Řebíček Aleš

 

Po vítěztví  a postupu se ve druhém kole utkáme s prvoligových Náchodem. Ten budeme hostit na vlastním hřišti a to o víkendu 17.-18.9.