PRVNÍ JARNÍ ZÁPAS - HC Kolín - SCM Dukla Praha

17.02.2011 16:05

 

 

V prvním jarním zápase 2.ligy SV části, jsme přivítali v domácím prostředí tým SCM Dukla Praha. Tým Dukly byl po polovině soutěže na třetím místě, o bod před Kolínem. Dukla přijela v plném složení a to i s několika hráči, kteří pravidelně nastupují za A tým mužů v extralize. Kolín byl také v plné sestavě. Chyběl pouze dlouhodobě zraněný Rosťa Souček. Ten bohužel díky plastice koleních vazů bude chybět do konce sezony. Tímto mu přejeme úspěšnou rekonvalescenci a návrat na palubovky dle plánu. Za Kolín poprvé nastoupil Tomáš Coufal. Tento velezkušený brankář je na hostování z Jičína a určitě bude platným článkem Kolínského týmu.

Zápas byl od první minuty vyrovnaný, kdy hostující hráči byli od prvních minut většinou v jedno až dvoubrankovém vedení. Oba týmy měly problémy v útočné fázi a to především prosadit se v postupném útoku. V tomto utkání byly obrany obou týmů pozorné a každý gól byl těžce vybojovaný. Když už Kolín přehrál obranu Dukly, většinou ztroskotal na dobře chytajícím brankáři. Dukla se povětšinou prosazovala pouze z rychlých útoků a těžila tak z více technických chyb. Kolín oproti tomu sázel na souhru s domácím pivotem Michalem "Jimmy" Pokorným. Ten se prosazoval jak z brankoviště, tak i neomylně proměnil všechny nařízené sedmimetrové hody. V poločase Kolín prohrával o dva 9:11 .

První poločas odchytal za Kolín a nutno podotknout, že velice kvalitně, Michal Sauer. Míša se blýsknul především několika perfektnímy zákroky z hranice brankoviště a otupil tak největší zbraň Dukly a to rychlé útoky. Do druhého poločasu nastoupil Tomáš Coufal, který potvrdil, že jeho doména bude především dobrá komunikace s obranou a krytí střel z větší vzdálenosti.

Bohužel celý zápas se nedařilo domácím spojkám, které vsítili za celý zápas pouhých 8 branek. I druhý poločas byla Dukla po celou dobu v mírném vedení. Kolín se několikrát dostal na dostřel jedné branky, ale vždy v nejnevhodnější okamžík přišla taktická, nebo technická chyba.

Zápas tak skončil HC Kolín - SCM Dukla Praha 21:23.

Sestava a Střelci: Sauer M., Šimáně L., Coufal T. - Pazdera Michal 3 , Kaisner David 1 , Sauer Radek 1 , Olt Standa 1 , Pokorný Michal 11/6 , Capouch Pavel 1 , Hovorka Radek , Malý Luboš , Řebíček Aleš , Svoboda Tomáš 1 , Prachař Pavel 2

 

V příštím zápase zajíždíme na horkou půdu Ústí nad Labem. Hraje se v neděli od 13:00