THRILLER - hostili jsme Most

20.03.2011 08:44

 

HC Kolín – Baník Most 22:21 

Hostující Baník měl před zápasem 9 bodů a krčil se na 10. místě tabulky. Kolín měl na kontě dvojnásobný počet bodů a byl aktuálně na 4. místě. Do zápasu z různých důvodů nemohli zasáhnout tři hráči základní sestavy, což už bylo značné oslabení.

Most nastoupil do utkání s taktikou hrát pomalou házenou, kouskovat hru a nedovolit domácím přechody do rychlých útoků. Tato taktika se Mosteckým dařila praktikovat celý zápas a tak významně ovlivnit plynulost zápasu.

 

Kolíňáci se dostali již na začátku zápasu do mírného vedení. Bohužel až přílišná laxnost v zakončení a v nasazení zapříčinila, že se nepodařilo domácím výrazněji odskočit. Poločasové skóre bylo 12:11 pro domácí.

„Celý zápas byl z naší strany zbytečně nervózní. Vždy jsme střídali dobré a špatné úseky, řekl bych tak v pětiminutových intervalech. Chyběli nám tři hráči, kteří stabilně nastupují. To už je znát. V určitých fázích jsme potřebovali vystřídat a dát zápasu jiný náboj. Bohužel to díky absencím nebylo možné,“ řekl trenér Kolína Václav Havlíček.

Do druhého poločasu vstoupili domácí snad nejhorším možným způsobem. Most otočil výsledek a po několika slepených gólech šel zaslouženě do vedení.

Kolínští po sobě smutně koukali, kdo vezme odpovědnost za vývoj utkání. Přibližně deset minut před koncem vedl Most 19:16 a Kolín byl navíc v oslabení po dvouminutovém vyloučení. V tu chvíli začal obrat. Domácí vyhráli toto oslabení 2:0 a dotáhli se na dostřel. Od té doby se o výsledek začali obě mužstva přetahovat.

Přibližně dvě minuty před koncem za nerozhodného stavu 21:21 neproměnili Mostečtí nařízený sedmimetrový hod a na druhé straně Standa Olt nedal gól z trháku.

Minutu před koncem měli míč v držení hráči Mostu. 40 vteřin před koncem uspěchali střelbu a Michal Sauer předvedl nejdůležitější zákrok zápasu. Do útoku šel Kolín. Taktika byla jasná, vydržet se střelbou až do závěrečných vteřin. Přibližně 15 vteřin před koncem se uvolnil na středu Pavel Prachař a připravil poslední střelu pro Pavla Capoucha. Ten ze šesti metrů nezaváhal a vstřelil vítězný gól na 22:21. Most se ještě pokusil vyrovnat, ale všechny snahy o střelbu byly zastaveny faulem Kolínských. Z posledního 9m hodu trefili hráči Mostu břevno, a tak zůstaly všechny body domácím.

„Se zápasem spokojený nejsem. Takový tým bychom měli doma přejet o deset. Na druhou stranu musím uznat, že jsme se nevzdali a bojovali až do konce. Tato vítězství bývají nejtěžší a nejcennější,“ podotkl Havlíček.

Sestava a branky: M. Sauer, Coufal, Šimáně – Kaisner 4, R. Sauer 5, Olt 2, Capouch 2, Hovorka , P. Prachař 7, Svoboda 2, Malý, Řebíček. Poločas: 12:11.