Vezeme body z Pardubic

08.03.2011 15:36

Kolínští házenkáři zavítali v rámci 15.kola 2.ligy mužů na palubovku Pardubic. Domácí Pardubice byly před tímto zápasem na čtvrtém místě se ziskem 17 bodů ze čtrnácti odehraných kol. Kolín figuroval na 5. pozici o bod zpět. Hrálo se tedy o hodně. Kolínští nastupovali se zvýšeným sebevědomím, které získali v nervy drásajícím vítězném utkání v minulém kole proti Jablonci. Kolínským chyběli dva hráči základní sestavy. Dlouhodobě zraněný Souček a ostrá spojka Michal Pazdera. Pardubičtí nemohli počítat se zkušenými hráči Faltejskem a Skalickým.

Kolínští nastoupili do utkání s těsnou obranou na domácí střední spojku Nosila. To se ukázalo od začátku utkání jako dobrý tah a Pardubičtí měli celé utkání problémy s plynulou kombinací v postupném útoku. Hosté se naopak v postupném útoku prosazovali poměrně hladce a téměř v každém tlaku na obranu si vytvořili vyloženou brankovou příležitost. Již v prvních deseti minutách si vypracovali tříbrankový naskok, který udržovali prakticky celý první poločas. O branky se poctivě dělili všichni hráči Kolína. Když Pardubičtí zkusili osobní obranou pokrýt rozehrávače Kolína Prachaře, přineslo to opačný efekt. Na brankovišti bylo více místa a náskok Kolína narostl v poločase až na 16:10. To byl také stav, který svítil na tabuli po třiceti minutách hry.

Druhý poločas pokračoval v podobném tempu a náskok se udržoval přibližně pořád na stejné úrovni. Narůstal pouze počet vyloučených na straně Kolína. Například dvakrát byl zbytečně vyloučen hostující Pavel Prachař za nedodržení 3m vzdálenosti při rozehrání volného hodu. “Toho se musíme pro další utkání vyvarovat. Mohlo by nás to při vyrovnaných zápasech mrzet” poznamenal po utkání otec hříšníka Ladislav Prachař. Pardubičtí zkusili v druhém poločase, druhou osobní obranou na Radka Sauera, ještě zvrátit výsledek utkání, ale snaha byla neúspěšná. Kolín nakonec vyhrál 29:22 a to ještě Pardubáci mohou děkovat v druhém poločasu svému brankaři. “Výsledek je ještě milostivý, mohlo to skončit výraznějším rozdílem, kdybychom byli přesnější v zakončení” dodal Prachař.
“Jinak jsem z výsledkem spokojený. Každý kdo naskočil do utkání, ukázal, že je platným členem a přispěl k týmovému výkonu a tím i k vítěztví v utkání”

1.HC Pardubice – HC Kolín 22:29 (10:16)

Sestava a branky: Sauer M., Coufal, Šimáně – Kaisner 4, Sauer R. 7, Olt 5, Pokorný 4, Capouch 1, Hovorka 1, Prachař P. 3, Svoboda 4, Malý, Řebíček,

V dalším kole hostíme na domácí palubovce v Ledči nad Sázavou celek z Mostu. Zápas se hraje 19.3.2011 od 10:30