VÍTĚZTVÍ O DESET

04.04.2011 16:05

 HC Kolín – HK Chomutov 30:20 (13:9)

 

Již při pátečním večerním tréninku bylo jasné, že Kolínští budou při sobotním dopoledním zápase výrazně oslabeni. Z pracovních důvodů nemohl do utkání naskočit Malý, Capouch a Coufal. Zdravotní potíže měly Souček, Šimáně, Řebíček a Olt. Do pole pak zbývala pouze šestice statečných. Celý zápas tak museli odehrát bez jediného střídaní. V době ošetřování pak hráli zápas i v oslabení. Ani hosté z Chomutova na tom nebyli o moc lépe. Na střídačce měli pouze dva hráče na střídání.

Kolíňáci nastoupili do utkání s jedním vysunutým hrotem v obraně, který měl narušovat plynulost rozehrávky Chomutova. Tomáš Svoboda, který na tomto postu nastoupil, dělal útočníkům opravdu velké problémy a odváděl svoji práci na 100 procent. “Později jsme museli Tomáše stáhnout na křídlo. Stěžoval si na bolest v lýtku a nechtěli jsme tak riskovat, že nebude moc pokračovat v utkání” uvedl trenér Havlíček

V útoku se dařilo rozložit vstřelené góly téměř na všechny hráče a tím to měli Chomutovští hráči složitější. Nemohli se soustředit jen na jednoho hráče. Pouze kvůli několika technickým chybám v rychlém útoku, nebyl náskok v poločase výraznější. Do kabin se šlo za stavu 13 : 9 pro Kolín.

 Prvních patnáct minut druhého poločasu se hosté drželi na dostřel. Rozdíl 3 branek v házené nic neznamená. Museli jsme být koncentrovaní po celé utkání. Věřili jsme, že když vydržíme v nasazení, hosté v posledních 10 minutách fyzicky odejdou a my rozhodneme. To se take potvrdilo” dodal Havlíček.

Posledních deset minut domácí svůj náskok navyšovali. Scénař byl pokaždý stejný. Dobrá obrana, perfektní zákrok Michala Sauera v bráně a rychlý protiútok zakončený brankou.

Na závěr ještě Kolíňáci v postupném útoku předvedli pár efektních kombinací a tím udělali tečku za povedeným výkonem. Poslední třicátý gól vsítil po náhozu do brankoviště, nejlepší střelec zápasu, Michal Pazdera.

Příští kolo: 9.4. v 10:00 hod v Náchodě

 

Sestava a branky: Sauer M., Koděra – Kaisner 2, Sauer R. 7, Prachař P. 6, Svoboda 1, Pazdera 8, Pokorný 6