VYDAŘENÁ OSLAVA 50 LET HÁZENÉ V KOLÍNĚ

19.06.2011 16:27

V sobotu 2.6. 2011 proběhla tak dlouho očekávaná oslava 50 let od založení házené v Kolíně. Odpolední část oslavy proběhla na venkovním hřišti v Borkách. Počasí nám přálo, tak se dostavilo na 300 příznivců a pamětníků kolínské házené.

Dle plánu začal program v 13:00 zápasem starých gard mezi odvěkými rivali a to Kolínem a Kutnou Horou. Zápas probíhal ve fair play duchu a všichni se náramně bavili. I když většina hráčů byla na hřišti po x letech, o krásné házenkářské momenty nebyla nouze. Zápas nakonec skončil vítěztvím hostí z Kutné Hory v poměru 17:15. O výsledek samozřejmě až tak nešlo a i přes prohru domácích probíhala po zápase čilá družba.

Program pokračoval slavnostním zahájením, kdy se u mikrofonu se svojí řečí vystřídali nejprve nynější předseda oddílu Václav Havlíček, potom starosta Kolína Vít Rakušan a nakonec nynější kolínský zastupitel a dlouhodobý člen oddílu pan Karel Molnár.

Po slavnostním zahájení klub HC Kolín ocenil za obětavou práci pro kolínský oddíl 11 lidí, kteří se velkou měrou zasloužili o fungování oddílu v celé její padesátileté historii. Oceněni byli:

Hoda Bohumi

Křapka Petr

Lébl Josef

Molnár Karel

Sauer Josef

Havlíček Václav

Prachař Ladislav

Linhart Ladislav

Kaisner Jiří

Ivičič Ctibor

Svobodová Eliška

 Potom už k zápasu nastoupil nynější tým mužů proti pozvanému hostu a to prvoligovému týmu Jičína. Za tým Jičína nastoupil i kolínský odchovanec Michal Kraus, který hraje v Jičíně za extraligový tým. Zápas nabídl celou  řadu pěných akcí a i přes velké vedro hráli týmy s maximálním nasazením po celých 60 minut. Zápas nakonec skončil zaslouženou remízou 25:25.....

Oslava poté pokračovala od 18:00 v restauraci na Plavečáku slavnostním rautem a tancem u muziky.

Akce spojené s oslavou 50 let sice skončily, ale všichni ještě určitě dlouho budou vzpomínat na přijemné setkání a zážitky, které si domů odnesly.

Na těchto stránkách je v sekci fotogalerie pár fotek z oslav. Jelikož není v možnostech těchto stránek zde publikovat všechny fotky, kdo by měl zájem a chtěl by fotky na památku na DVD, může se obrátit na mě. Kontakt je: Pavel Prachař, mobil: 603 46 49 46, nebo e-mail: p.prachar@centrum.cz