Výhra na domácím hřišti

06.10.2010 08:37

 V sobotu 2.10. se utkalo domácí družstvo kolínských na půdě sportovní haly v Ledči nad Sázavou s hostujícími hráči Chemičky Ústí nad Labem. Obě družstva měla naplněné soupisky od shora dolu, takže se dal očekávat pořádný souboj. Ústí si přijelo do Ledče pro body, jako předchozí týden do Bělé. Kolínští ale byli odhodlání své první letošní body uhájit.

Začátek utkání byl velice opatrný a tvrdé obrany na obou stranách nepouštěly soupeře do vyložených akcí a tak v 7. minutě utkání byl stav 2:1 pro domácí. Pak se domácí trochu více vyhecovali a v 10. minutě svítil na ukazateli stav 5:1.Následovalo asi 10 minut, kdy se dařilo oběma stranám skórovat a kolínští si tak drželi malý leč slibný tříbrankový náskok. Pak ale přišla slabá chvilka domácích, kdy zkušení hráči z )stí dokázali této situace využít a ve 29. minutě utkání se jim podařilo vyrovnat stav na 9:9. V poslední minutě 1. poločasu se ještě podařilo oběma celkům skórovat a tak stav po první půli byl 10:10. 

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první. Ve 40. minutě byl stav 15:12 pro domácí. Dalších 6 minut se obě strany trochu rozstřílely a ve 46. minutě vedli domácí 19:15. Konec utkání byl poněkud hektický z pohledu domácích. Pár neproměněných vyloženek a ztrát balonů vedlo k tomu, že minutu a půl před koncem utkání byl sice stav utkání 24:21, ale hosté byli nabuzeni a vybičovali se k velkému tlaku. V poslední minutě se jim ještě podařilo dvakrát skórovat, ale nakonec se kolínským povedlo body uhájit a konečný stav utkání je tedy 24:23.