1.kolo ČP v Havlíčkově Brodě

14.09.2012 07:59

V neděli 2.9., v poslední den prázdnin, odehrál HC Kolín první soutěžní utkání tohoto ročníku. V rámci 1.kola českého poháru se Kolín střetnul s Jiskrou Havlíčkův Brod. HB hraje 2. ligu stejně jako Kolín, ale oblast Jižní Morava, takže se s Kolínem v sezóně nepotkává.

Kolín odjel k zápasu v plné sestavě. Nemohl se zúčastnit pouze navrátilec Jan Prachař (návrat z mateřské dovolené), který ještě neměl vyřízené papíry (lajdáckost).

Do utkání jsme vstoupili v lepší pohodě a soupeře celý první poločas přehrávali v útoku. Dařil se především přechod do rychlých útoků. V postupném útoku pak zakončovali neomylně své šance křídelníci Svoboda a Souček. Celý první poločas měl Kolín jasnou převahu a poločas skončil výsledkem 19:13 pro Kolín. Pouze obrana nepracovala na 100% a to bohužel v celém utkání.

Celý druhý poločas si Kolín držel prakticky stejný brakový rozestup. Ještě 8 minut před koncem byl náskok o 8 branek. Bohužel pak se závěr zbytečně vypustil a chyba za chybou dala domácím příležitost zkorigovat výsledek. Zápas tak skončil 33:30 pro Kolín, kdy hosté nezvládli především poslední desetiminutovku utkání.

Jiskra Havlíčkův Brod vs HC Kolín 30:33 (13:19)

sestava a branky: Sauer M., Šimáně L. - Pazdera 2b, Kaisner 3b, Sauer R. 3b, Pokorný 5b, Capouch 2b, Malý, Souček 6b, Řebíček, Svoboda 6b, Prachař P. 6b