1. ZÁPAS JARA NA SLÁVCE

28.02.2012 14:23

HK Slávie Praha - HC Kolín 23:26 (10:15)

K prvnímu ostrému startu jarní sezóny jsme odjeli na horkou půdu Slávie Praha. Ta během podzimní části byla na domácí půdě stoprocentní a neztratila ani bod. Zápas byl prvních 10 minut vyrovnaný, kdy se za Slávie prosazovala ostrá levá spojka, Martin Vopálka. Byl autorem prvních tří branek Slávie. Pak se do brány Kolína dostal Libor Šimáně a několika zákroky nastartoval hosty k brankové šňůře. Hlavně přechod do rychlého útoku byl silnou stránkou ve hře Kolína. Již od dvacáté minuty prvního poločasu si Kolín udržoval pětibrankový náskok. Ke konci prvního poločasu Slávie změnila taktiku a začla hrát osobní obranu na rozehrávače hostí, Pavla Prachaře.

Druhý poločas již moc pohledných akcí nenabídl a jednalo se spíše o boj na palubovce. K tomu přispěli i několika nepřesnýmy výroky rozhodčí tohoto utkání pan Artl a pan Černý. Ty odpískali nadstandardně první poločas. Bohužel jako všem hráčům se jim druhý poločas nevydařil. Nervozita se projevila na hráčích a došlo i k několika ostřejším zákrokům, i když určitě neúmyslným. Červenou obdrželi za Kolín pivotman Michal Pokorný a za Slávii golman Adam Kučera. Oba dostali přímou červenou za zákroky na obličej protihráče. Při sérii vyloučení sáhli Slávisté ještě k druhé osobní obraně a kromě zmiňovaného Pavla Prachaře, obsadili i levou spojku Radka Sauera. To vedlo přímo k živelné, neuspořádané hře, která více vyhovovala Slávii. Ta se pět minut před koncem dotáhla na rozdíl jedné branky a cítila velkou šanci. Kolín naštěstí v té době vsítil dvě slepené branky a rozhodl o vítěztví hostí v poměru 26 : 23.

Více než házenkářské umění rozhodlo o vítěztví Kolína štěstí. Slávie spálila před koncem několik vyložených šancí a tím si pohřbila naděje na bodový zisk z domácí palubovky.

Sestava a střelci: Sauer M., Šimáně L. - Pazdera 4b, Kaisner 3b, Sauer R. 2b, Pokorný 4b, Capouch 3b, Souček 5b, Svoboda 2b, Prachař 3b, Hovorka, Malý, Mirtl, Řebíček,