2.kolo VÝHRA V BĚLÉ POD POZDĚZEM

03.10.2012 07:39

Ve druhém kole 2.ligy zajížděl HC Kolín na půdu Bělé pod Bezdězem, tradičního rivala, který minulou sezonu řešil spíše sestupové problémy. K zápasu z různých důvodů nemohli odjet: Řebíček, Svoboda, Pokorný, Pazdera, Protiva, takže sestava byla dosti prořídlá.

Domácí Bělá se v týmu spolehá na zkušenou dvojici, střední spojku Stacha a pivotmana Hrubého. Nejlepší střelcem je ovšem levoruká pravá spojka Kubíček, který dlouhodobě ukazuje ve druhé lize své střelecké umění. Ten se ovšem v tomto utkání výrazněji neprosadil a to hlavně díky perfektní obraně Lukáše Mirtla v dresu Kolína.

V sestavě Kolína se také zabydluje navrátilec Honza Prachař, který by měl vystužit střed obrany. Již ve druhém utkání po sobě předvedl spolehlivý výkon a určitě bude do budoucna hlavním stavebním kamenem kolínské obrany.

Samotné utkání bylo celý první poločas vyrovnané a k vidění bylo spousta neproměněných šancí. Kolín měl lepší přechod do rychlého útoku, ale nedokázal tuto převahu přetavit v góly a spoustu šancí pochytal domácí golman Hendrych. Poločas skočil smírně 11:11

Na začátku druhého poločasu se prosadil pivotman Hrubý, ale to bylo asi poslední vedení domácí Bělé v tomto utkání. Hosté z Kolína pokračovali v dobré obraně a ke zvratu ve skóre zavelel znovuobjevený střelec a hrdina utkání Luboš Malý. Ten vsítil 2 branky v prvním poločase a navázal šňůrou 4 branek v druhém poločase a převážil tak misky vah na hostující stranu.

Kolín si udržoval 2-3 brankové vedení a v posledních 5 minutách ještě odskočil na konečný rozdíl pěti branek. Utkání skončilo 22 : 27 z pohledu domácích.

Konečně podal Kolín bojovný výkon a všichni hráči na palubovce chtěli vyhrát, to byl v předchozích zápasech největší problém! Jen tak dál!

TJ Sokol Bělá pod Bezdězem - HC Kolín 22 : 27 (11:11)

29.10.2012 v Bělé pod Bezdězem

Sestava a střelci:

Sauer Michal, Šimáně - Prachař P. 8b, Souček 6b, Malý 6b, Sauer R. 3b, Kaisner 2b, Doležal 1b, Mirtl 1b, Capouch, Prachař Jan