Čekání na vítěztví pokračuje

09.05.2012 10:48

HC Kolín – TJ Chemička Ústí nad Labem 27 : 28 (13:16)

V tomto zápase domácí házenkáři Kolína přivítali na svém hřišti, doposud druhý tým tabulky, Chemičku Ústí nad Labem. Do zápasu vstupovali s lepší náladou hosté ze severu Čech. Domácí Kolín nevyhrál již 4 zápasy v řadě a na hráčích ležela pomyslná psychická deka. Na obou stranách chyběli klíčový hráči sestavy. U hostů to byl tvůrce hry Vojtěch Srba, u domácích pak pivotman Michal Pokorný.

Do zápasu vstoupili, což je v posledních zápasech téměř pravidlem, Kolíňáci vlažně a hned v prvních útocích udělali několik triviálních chyb, které soupeř samozřejmě potrestal. Navíc celý první poločas se domácí potýkali s nedostatečným důrazem v obraně proti ostrým, šikovným spojkám Ústeckých. Ty neomylně zakončovali a prakticky každá střela končila v domácí brance. Dle převedené hry byl v poločase výsledek ještě celkem přijatelný. Domácí Kolín prohrával „pouze“ o 3 branky a to 13:16.

 

Do druhého poločasu nastoupili domácí v podobném vlažném tempu a hosté tak svůj náskok postupně navyšovali až na rozdíl 5 branek. Paradoxně až v tomto nepříznivém stavu začali domácí hrát týmově a na plný plyn a do svého soupeře se pořádně zakousli. V poslední minutě druhého poločasu se Kolín dotáhl na dostřel pouze jediné branky. Bohužel již bylo příliš pozdě a hosté si v poslední minutě již balon nenechali vzít a dovedli tak zápas do vítězného konce. Konečný výsledek 28:27 pro hosty z Ústí.

 

„ Mrzí mě ta nevyrovnanost v určitých fázích utkání. Někteří jedinci hrají 5 minut dobře a 5 minut je to doslova na ručník. A s tím se vyhrávat proti takovému soupeři jako je Ústí nedá. Ke konci jsme tlačili, ale již jsme neměli dost fyzických ani morálních sil na to zvrátit výsledek. Jsme čtvrtí v tabulce a zbývají 2 kola do konce. Věřím, že se nám nějaké body podaří ještě urvat“ uvedl trenér Prachař Ladislav

 

sestava a branky -M. Sauer, Koděra – Prachař P. 9b, Sauer R. 5b, Souček 4b, Řebíček 3b, Kaisner 2b, Capouch 1b, Hovorka 1b, Svoboda 1b, Malý, Pazdera