DOMÁCÍ VÝHRA SE SLÁVIÍ PRAHA

18.03.2013 09:54

HC KOLÍN vs. HK SLAVIA PRAHA

30 : 28 (15:13)

 

Michal Sauer předvádí své atletické dovednosti

Kolín přivítal na své domácí palubovce, v Ledči nad Sázavou, celek s horní poloviny tabulky, Slávii Praha. Oba celky byly oslabeny o své důležité hráče. Na straně Slávie to byl jejich dloudodobě nejlepší střelec Pavel Zima, na straně Kolína pak opora na postu pivota Michal Pokorný. S ním bohužel nebude Kolín moci počítat celkem 6 zápasů. Důvodem je disciplinární trest z posledního utkání v Libčicích.

Na druhé straně, pozitivní zpráva pro domácí, je návrat Michala Pazdery do sestavy. Po více než půl roce, se tento univerzální hráč, zotavil ze všech zranění a hned v prvním utkání po návratu se stal pověstným źolíkem...

Zápas byl v prvním poločase vyrovnaný. Kolínu se sice podařilo párkrát odskočit na rozdíl dvou až tří branek, ale vždy svými "hloupými" technickými chybami dovolili Slávii skore srovnat.

Z celku Slávie se nejvíce dařilo na pozici levé spojky, kde se prosazoval z větší vzdálenosti M. Vopálka a pak také z pozice pravého křídla, kde neomylně zakončoval Patrik Šandera. Ten si naskakoval do střeleckých pozic opravdu z malých střeleckých úhlů a přiváděl brankáře M. Sauera doslova k nepříčetnosti.

Za Kolín měl největší střelecký apetit David Kaisner z pozice pravé spojky a pak již dříve zmiňovaný žolík Michal Pazdera. Ten se prosazoval z levého křídla a hlavně neomylně proměňoval důležité sedmimetrové hody.

Zápas byl vyrovnaný celé utkání a to až do padesáté minuty. Poté jakoby Kolín zapnul na vyšší rychlostní stupeň a odskočil Slávii na rozhodující rozdíl 3 branek a získal tak důležité 2 body z domácího utkání.

"Každé body jsou důležité a v naší situaci jsou výhry v domácím prostředí téměř povinné. Škoda, že jsme neodehráli ve stejném tempu, jako posledních 10 minut, větší část utkání. Nemuseli jsme se strachovat o výsledek" uvedl Petr Vízner

Sestava a branky:

Sauer M., Šimáně L. - Pazdera M. 7b, Kaisner D. 7b, Semenec 4b, Prahař P. 4b, Souček 4b, Sauer R. 3b, Doležal 1b, Mirtl, Capouch, Malý