DŮLEŽITÁ VÝHRA V BĚLÉ

21.03.2012 11:25

Sokol Bělá pod Bezdězem vs HC Kolín 26 : 28 (12:14)

 

V sobotu 17.3. zavítali kolínští házenkáři, v rámci 15. kola, do Bělé pod Bezdězem. Pracovní povinnosti nedovolily zasáhnout do zápasu nejlepšímu střelci z posledního zápasu, Rosťovi Součkovi a také zraněnému Radku Sauerovi. Ten si přivodil nespecifikované zranění odhodové ruky v zápase s Jabloncem.

 

Zápas byl od prvních minut vyrovnaný. Po úspěšných střelách z delší vzdálenosti se do mírného vedení dostali domácí. Stav se vyvíjel tako: 3:2 , 5:3 , 7:5,  12:10 pro domácí. V brance se nedařilo M. Sauerovi, který inkasoval několik smolných branek právě z delší vzdálenosti. K důležitému obratu v utkání došlo po střídání v brance, kdy M. Sauera vystřídal Libor Šimáně. Ten se hned uvedl úspěšnými zákroky a nastartoval tak hosty ke zlepšenému výkonu. Během druhé půlky prvního poločasu postupně otočily skóre na poločasový stav 12:14.

 

Během celého druhého poločasu si kolínští házenkáři udržovali bezpečný náskok. Skóre se z pohledu domácích vyvíjelo takto: 14:18 , 15:21 , 19:22 , 22:24 , 23:28. Pět minut před koncem utkání měli hosté náskok pěti branek a bylo již prakticky rozhodnuto. Pak se nechal dvakrát za sebou zbytečně vyloučit Michal Pazdera a došlo tak ke kosmetické změně výsledku na konečných 28:26 pro Kolín.

 

„Dnes jsem daleko více spokojen. Hráli jsme týmově a na hřiště se dostali postupně všichni hráči. Kluci ze střídačky dokázali, že na to mají a je to dobrý signál do budoucna. Určitě budeme pokračovat v pravidelné rotaci sestavy. Dnes se to osvědčilo. Je to pro nás důležitá výhra. Tady v Bělé jsme snad nikdy nevyhráli a dlouhodobě se nám tady nedařilo“ zhodnotil utkání trenér Ladislav Prachař

 

Sestava a branky:

Sauer M. Šimáně L. – Prachař P. 6b, Pazdera M. 4b, Capouch 4b, Pokorný 4b, Malý 3b, Hovorka 3b, Kaisner 2b, Svoboda 1b, Mirtl 1b, Řebíček