DŮLEŽITÉ VÍTĚZSTVÍ V ŽATCI

22.04.2013 07:49

HC TJ Šroubárna Žatec - HC Kolín 25 : 26 (18:15)

Důležité vítěztví zaznamenali házenkáři Kolína v 18. kole 2.ligy házené na půdě Žatce. V zápase šlo opravdu o hodně. Týmy přímo sousedí v tabulce a dělil je před zápasem pouze tříbodový rozdíl a to měli kolíňáci ještě jeden zápas předehraný. Kolín věděl, že pokud vyhraje, již výrazně se vzdálí sestupovým vodám a spíše začne bojovat a dobré umístění v polovině tabulky.

Bohužel, do zápasu Kolín nastoupil bez čistokrevného pivota. Z různých důvodů chyběl Pokorný, Doležal, Řebíček i J.Prachař. Na této specifické pozici zaskočil L.Mirtl a zhostil se toho velice dobře. Dokonce vsítil dvě důležité branky.

Zápas začali lépe domácí, kterým se dařilo v útoku. Hosté nebyli v obraně důrazní, dobře organizovaní a domácí tak stříleli jednu lehkou branku za druhou. Za celý první poločas jich vsítili dokonce 18. Kolín se v prvních patnácti minutách trápil i ve střelbě, a tak už v prvním poločase měli domácí náskok až 6 branek. Utkání se pro hosty opravdu nevyvíjelo dobře. Hostům se podařilo snížit náskok až v posledních minutách prvního poločasu. K lepšímu výkonu byl impuls v podobě střídání golmanů, kdy nevýrazného M.Sauera nahradil L.Šimáně a hned předvedl několik důležitých zákroků. A tak nastartoval celý tým. Do kabin se šlo již za hratelného stavu 18:15 pro domácí.

V kabině padlo několik motivačních pokynů a všichni v týmů byli přesvědčeni, že dosavadní výsledek neodpovídá předvedené hře. Do začátku druhého poločasu Kolín přímo vlítnul a během prvních deseti minut výsledek otočil na svou stranu. Rychlé útoky a výborný výkon golmana byly hlavní zbraně Kolína. Pak se bohužel začal projevovat malý počet Kolínských hráčů na střídačce a začly docházet, v tomto fyzicky náročném utkání, síly. Kolín stále držel vedení o jednu branku, kdy se obraz hry na palubovce úplně změnil a najednou bylo vsítení branky, pro oba týmy, velice náročné. Důkazem toho je, že domácí vsítili za druhý poločas pouhých 7 branek. Domácím se podařilo minutu před koncem vyrovnat na 25:25. Hosté, svojí trpělivou hrou ke konci, si připravili závěrečnou střelu a 20 vteřin před koncem vsítil vítěznou branku J. Semenec. Domácím se již nepodařilo ani vystřelit a tak si Kolín "zaslouženě" odváží dva zlaté body.

" Do utkání jsme nevstoupili dobře, nebyli jsme kompaktní v obraně a v útoku jsme naopak nebyli trpělivý. Cením si toho, jak jsme bojovali a dokázali se vrátit do zápasu a věřili ve své síly až do konce utkání. Jsou to vydřené body " uvedl k utkání trenér Petr Vízner.

" Celý zápas jsem se snažil všechny hráče uklidňovat, aby zůstali klidní a disciplinovaní. Musím ohodnotit výkon rozhodčích jako podprůměrný. Celek Žatce je dlouhodobě nejvíce vylučovaný tým v soutěži a dnes, nebyl potrestán ani jednou. To nechápu. Zákroky ze zadu by se opravdu měly trestat bez ohledu na to kdo je domácí " uvedl na adresu rozhodčích Pavel Prachař

 

https://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=24449&cmpid=52