DŮLEŽITÉ ZÁPASY NA ÚVOD JARNÍ ČÁSTI HÁZENKÁŘŮ

07.03.2013 12:37

Na úvod jarní části sehráli házenkáři Kolína dvě důležitá utkání se soupeři přímo sousedícími v tabulce. Šlo o přímé souboje v sestupových vodách, do kterých je bohužel, tento rok, Kolín také namočen. V prvním kole zajížděli kolíňáci do Mladé Boleslavi a v druhém kole hostili, na domácí palubovce, Bělou pod Bezdězem.

Mladá Boleslav – HC Kolín  23:17 (11:7)

V tomto utkání tahal Kolín od začátku za kratší konec. Mladá Boleslav se prezentovala agresivní vytaženou obranou, na kterou nedokázali hostující hráči po celý zápas najít recept. Pasivní projev v útoku byl navíc spojen se špatnou produktivitou střelby. Obrana sice fungovala a za ní spolehlivě chytal Michal Sauer, ale veškeré snažení nebylo přetaveno v potřebné branky. Kolínské spojky hráli bez důrazu a celý tým se trápil v koncovce. K tomu ještě nakupil spousta technických chyb. S takovýmto výkonem se snad vyhrát ani nedalo

Sestava a branky: Sauer Michal, Šimáně L. – Prachař P. 7b, Sauer Radek 2b, Semenec J. 2b, Olt S. 2b, Capouch P. 1b, Mirtl L. 1b, Prachař J. 1b, Doležal S. 1b, Souček R. Fuxa V., Andrlík J.

HC Kolín – Bělá pod Bezdězem                29:24 (13:12)

Téměř existenční utkání sehrál Kolín jako den a noc v porovnání s předchozím zápasem. Od začátku vyrovnané utkání, kde se Kolín prezentoval hlavně kvalitním týmovým výkonem v obraně. O obranu a kvalitní zákroky brankáře Sauera se mohl opřít celý zápas. Celý první poločas byl vyrovnaný a hostující Bělá ještě byla schopna odpovídat i svými brankami. Po změně stran již Kolín dominoval a zlepšeným přechodem do rychlého útoku zápas rozhodl. Prosazovali se především spojky Semenec, Sauer R, Kaisner a k ním se přidal křídelník Souček. Již 10 minut do konce byl rozdíl devíti branek a bylo rozhodnuto. Do konce stačili hosté už pouze korigovat. Snad toto vítězství pomůže kolíňákům hlavně po psychické stránce. Už jsem potřebovali vítězství jako sůl. Kluci měli v hlavě určitý blok a už snad ani nevěřili, že můžou vyhrát, uvedl trenér Vízner.

Sestava a branky: Sauer Michal, Koděra P. – Sauer R. 6b, Semenec J. 6b, Souček 6b, Pokorný 5b, Kaisner 5b, Doležal 1b, Mirtl, Andrlík, Capouch