Házenkáři Kolína těsně vyhráli v Mladé Boleslavi

06.02.2011 10:51

Házenkáři Kolína zavítali v rámci 9. kola druhé ligy na půdu Mladé Boleslavi. Kolínští vstupovali do zápasu z aktuální druhé pozice v lize jako jasný favorit. Nutno ovšem podotknout, že v Mladé Boleslavi se Kolínským dlouhodobě nedaří. Mladoboleslavští byli s bilancí 2 výhry a 7 proher na 10 místě tabulky. 

TJ AŠ Mladá Boleslav - HC Kolín 25:26

Už od prvních minut bylo jasné, že utkání nebude vůbec jednoduché a že domácí neprodají svojí kůži lacino. Tato skutečnost se během utkání několikrát potvrdila. Navíc v hale panovalo nesnesitelné horko, což dělalo zápas ještě náročnější.

Kolín nastoupil v osvědčené sestavě od leva Svoboda, R. Sauer, P. Prachař, Pokorný, Kaisner, pouze na pravém křídle došlo k vynucené změně. Místo zraněného Rosti Součka naskočil Standa Olt. Do brány se po týdenní pauze vrátil na post prvního gólmana Michal Sauer.

Mladá Boleslav vyrukovala do zápasu s aktivní vytaženou obranou a snažila se svojí agresivitou donutit Kolínské k chybám. Oproti tomu Kolín zvolil svojí osvědčenou obranu 1+5, kde vytaženého hrota na středu hraje stabilně Tomáš Svoboda. Boleslavští měli celý zápas problémy s prosazením v postupném útoku, vše nahrazovali svojí bojovností a góly stříleli především z rychlým útoků.

Zápas zůstával výsledkově vyrovnaný až do 15. minuty prvního poločasu. Pak kolínští házenkáři po několika pěkných akcích přece jenom trošku výsledkově odskočili a do šaten šli se čtyřbrankovým vedením.

V prvním poločase šla většina akcí přes kolínskou střední spojku Pavla Prachaře, který míče nejenom přesně rozděloval do střeleckých pozicí, ale také neomylně zakončoval. Během prvních 30 minut tak vsítil pět branek.

Do druhého poločasu nastoupili Boleslavští se změnou v obranném systému. Začali s celoplošnou osobní obranou na P. Prachaře. Tato změna se během druhého poločasu ukázala jako zásadní pro průběh celého zápasu.

Kolínští ještě dokázali zvýšit náskok až na 19:12, ale od té doby jakoby na hřišti snad neexistovali. Hráči Boleslavi dávali hostujícím lekci s bojovnosti. I když ještě pět minut před koncem zápasu prohrávali o čtyři branky, zápas nezabalili a naopak ještě přidali na obrátkách. Jenom vlastní chybou se Boleslavští připravili 15 vteřin před koncem o konečné vyrovnání. Kolínští tak se štěstím uhájili dva body a nadále zůstávají na prozatimní druhé pozici.

„Chtěli jsme Mladou Boleslav přejet a dokázat tak, že jsme zaslouženě na špičce tabulky. Kdybychom za stavu 19:12 nepřestali hrát a pokračovali v naší hře, mohla být na našem kontě další dvouciferná výhra. Kluci přestali, pro mě nepochopitelně hrát a to, co se dělo ke konci, již byla jedna velká loterie. Z hlediště bylo vidět, že kluci přestali běhat. V útoku stáli jak vytesaný a navíc se přestali vracet do obrany. Ještě, že jsme vyhráli. Pro mě to byly hrozný nervy. Moc se těšíme na příští týden, chceme porazit prvního a dostat se tak na čelo tabulky. Ten výkon ale musí být úplně jiný než dnes,“ ohodnotil duel zraněný Rosťa Souček.

V příštím kole bude k vidění šlágr podzimu. Kolín totiž na své „domácí“ palubovce v Ledči vyzve od 13.00 hodin na souboj první Louny.

Sestava a branky: M. Sauer, Šimáně – P. Prachař 5, Olt 5, Kaisner 4, R. Sauer 3, Pokorný 3, Pazdera 2, Capouch 2, Svoboda 1, Malý 1, Hovorka, Formánek. Poločas: 10:14.