Mladí kolínští házenkáři měli o poslední únorovém víkendu napilno

27.02.2018 08:10

Mladší žáci házenkářského klubu Handball club Kolín se v sobotu 24.2.2018 a v neděli 25.2.2018 zúčastnili hned dvou přípravných turnajů. V sobotu se zúčastnili velmi dobře obsazeného turnaje OMNIASPORT Cupu 2018 v pražských Vršovicích. Zde se postupně utkali s družstvy mladších žáků Pardubic, Zruče nad Sázavou, Mělníka, Úval a Mladé Boleslavi. Dále se turnaje zúčastnily týmy Hbc Strakonice - dívky a domácí Lokomotivy Vršovic. Na tento turnaji do jednotlivých utkaní zasáhlo celkem třináct mladých kolínských házenkářů, přičemž pro Matouše Bureše to byla jeho zápasová premiéra, ve které obstál velmi dobře. Další velkou premiérou a sice na pozici brankaře byl tento turnaj pro Jirku Lísku, i u něj byla vidět velká snaha celému týmu pomoci, nicméně určitě sám pochopil, že ho čeká ještě ohromný kus práce a tvrdé dřiny v tréninku. V celkovém pořadí turnaje obsadil tým mladších žáků Handball clubu Kolín sedmé místo, kterému předcházelo jedno vítězství a čtyři porážky od velmi kvalitních soupeřů.

 

Mladší žáci Handball clubu Kolín na tomto turnaji nastoupili v tomto složení:

J. Líska (brankář) – M. Bureš, J. Novák, A. Karban, M. Janda, M. Radník, L. Poulíček, L. Vejvar, P. Hladík, J. Kadlec, K. Kamarýt, J. Málek a M. Ešner.

 

V neděli 25.2.2018 čekal mladší žáky Hc Kolín další přípravný turnaj a sice 2. ročník memoriálu ing. Zdeňka Vojíře konaný ve středočeské Příbrami. Také v tento turnaji byli soupeři kolínských mladších žáků velmi kvalitní družstva. Účastníky turnaje byli týmy Lokomotivy České Budějovice, Házené Šťáhlavy, Hbc Strakonice – chlapci, HK Rokycany, Házené Mělník, Hk Chomutov a domácího Spartaku Příbram. Na tomto turnaji se hrálo nejprve zápasy ve dvou čtyřčlenných skupinách, ze kterých byly následně vytvořeno čtvrtfinálové dvojice a dále se hrálo systémem play off o celkového vítěze. Mladší žáky Handball clubu Kolín čekaly ve skupině A nejprve České Budějovice, kterým po velmi ustrašeném výkonu po zásluze vysoko podlehli. Také další soupeř, kterým byl pozdější celkový vítěz turnaje družstvo Štáhlav byl nad naše současné házenkářské dovednosti a síly. V posledním utkání ve skupině narazili kolínští házenkáři na domácí družstvo Příbrami, zde se podařilo získat do tabulky premiérové vítězství, což znamenalo třetí místo ve skupině a čtvrtfinálový souboj s druhým týmem ze skupiny B, tedy s družstvem HK Rokycany. Až ve čtvrtém utkání začali mladí kolínští házenkáři působit jako opravdový tým a dokázali v tomto utkání zaslouženě zvítězit. Díky tomuto vítězství dostali mladší žáci Handball clubu Kolín šanci zahrát si na tomto turnaji o medaile. Nicméně je v semifinále čekal opět tým Štáhlav, který zde neměl absolutně konkurence a celkem zaslouženě je odsoudil k zápasu o konečné třetí místo v turnaji. V zápase o bronz došlo opět k souboji s týmem Českých Budějovic. Celé utkání bylo velmi bojovné a hlavně velmi vyrovnané, konečná porážka o jednu branku však přišla po taktickém nezvládnutí závěrečné minuty utkání.

 

Tohoto turnaje byl sehrán v této sestavě:

J. Líska, A. Karban (brankář) – M. Bureš, J. Novák, A. Karban, M. Janda, M. Radník, L. Poulíček, L. Vejvar, P. Hladík, J. Kadlec, K. Kamarýt.

 

Oba víkendové turnaje mladším žákům Handball clubu Kolín posloužili jako výborná příprava a také jako další „tréninkové jednotky“ a to zejména vzhledem k nedostačujícím tréninkovým podmínkám v zimním období, které jsou v současné době v Kolíně k dipozici. Dále pro získávání nových zkušeností a to jak z pozice taktiky či bojovnosti, ale také důležitosti týmového ducha v kolektivním sportu nebo respektu k soupeři.

 

Velké poděkování patří společnosti TRAFOCZ, díky jejíž finančnímu příspěvku se můžeme v zimním přípravném období jednotlivých turnajů účastnit.

 

Mladší žáci i nadále pokračují v přípravě na jarní část sezóny, kdy kromě tréninkových jednotek se zúčastní dalších přípravných turnajů, nyní je čeká 10. března přípravný turnaj na domácí půdě v Kolíně za účasti týmů Pardubic, Jablonce, Varnsdorfu a Náchoda.

 

Do týmu mladší žáků stále přijímáme nové hráče, zejména ročníků 2005-2006, trénujeme každé úterý od 15:30 do 17:00 a čtvrtek od 15:30 do 16:30 v tělocvičně Obchodní akademie Kolín a každou neděli od 18:00 do 19:30 v tělocvičně 5. ZŠ Kolín, případné dotazy Vám zodpoví vedoucí družstva Leona Scholzeová a trenéři týmu Tomáš Vejvar a Petr Hladík a to na tel. číslech 777 813 423, 603 343 096 nebo 731 414 777. Další informace o týmů fb: handball club kolín - mladší žáci 2005/2006