Mladší žáci dobře reprezentovali na mezinárodním turnaji na Slovensku

07.02.2018 11:02

Mladší žáci házenkářského klubu Handball club Kolín se ve dnech 1. až 4.2.2018 zúčastnili velmi prestižního mezinárodního turnaje a sice 5. ročníku Zorno cupu ve slovenské Stupavě. V rámci tohoto turnaje, který je také označován jako největší mládežnický turnaj na Slovensku, většina hráčů měla poprvé možnost změřit své síly se zahraničními soupeři. Již v základní skupině je mimo jiné čekal maďarský Budaörs Handball, rakouský Fivers Wien či domácí slovenská Stupava. Jen pro zajímavost se v rámci tohoto turnaje ve čtyřech kategoriích odehrálo 153 utkání a v nich nastoupilo více než 820 házenkářů. Samotné výsledky jednotlivých utkání, které nejsou v této kategorii až tak důležité, lze rozdělit podle dnů turnaje. Nejprve, tedy první den, byl u našich mladých házenkářů cítit, až moc velký respekt k zahraničním soupeřům, který se však následující dny se změnil v bojovnost a týmového ducha. Což přineslo následně velmi vyrovnaná utkaní a také dvě vítěství. Konečné 13 místo na turnaji, lze považovat za velké překvapení pro trenéry a také odměnu za bojovnost pro hráče.

Mladší žáci HC Kolín nastoupili v této sestavě:

M. Záhorka (brankář) – J. Novák, A. Karban, F. Markvart, L. Poulíček, L. Vejvar, P. Hladík, J. Kadlec, K. Kamarýt, J. Líska.

K turnaji jsme odcestovali vzhledem ke značné marodce pouze s deseti hráči, což nás v některých utkáních mírně limitovalo, ale na druhou stranu všichni zúčasnění hráči ukázali vůli a chuť bojovat. Pro naše mladé začínající házenkáře tento turnaj byl také možností potkat se s budoucími hvězdami nebo získat další motivaci či inspiraci pro další zlepšování a chuť do tréninku.

Velké poděkování patří městu Kolín, díky jehož finančnímu příspěvku jsme se mohli tohoto prestižního mezinárodního turnaje zúčastnit.

Mladší žáci i nadále pokračují v přípravě na jarní část sezóny, kdy kromě tréninkových jednotek se zúčastní dalších přípravných turnajů, které budou mít hned dva vrcholy, jednak 10. března na domácím turnaji v Kolíně a o velikonočních svátcích to bude účast na největším házenkářském turnaji v Evropě – Prague Handball Cupu.

Do týmu mladší žáků stále přijímáme nové hráče, zejména ročníků 2005-2006, trénujeme každé úterý od 15:30 do 17:00 a čtvrtek od 15:30 do 16:30 v tělocvičně Obchodní akademie Kolín a každou neděli od 18:00 do 19:30 v tělocvičně 5. ZŠ Kolín, případné dotazy Vám zodpoví vedoucí družstva Leona Scholzeová a trenéři týmu Tomáš Vejvar a Petr Hladík a to na tel. Číslech 777 813 423, 603 343 096 nebo 731 414 777. Další informace o týmů fb: handball club kolín - mladší žáci 2005/2006