PO PĚTI KOLECH - STŘED TABULKY

25.10.2012 07:46

Po pěti odehraných kolech 2 ligy házenkářů je tým HC Kolín na průběžném šestém místě tabulky, takže přesně ve středu tabulky. Z deseti možných, získali zatím 5 bodů za 1 výhru, 3 remízy a 1 prohru.

Krátké zprávy k posledním 3 kolům:

3. kolo: HC Kolín vs Sokol Libčice  23 : 30 (12 :14)

Domácí Kolín nastoupil do utkání ve zdecimované sestavě, kdy měl po celý průběh utkání pouze jednoho hráče na střídání a někteří hráči dohrávali utkání se sebezapřením. I tak se celý první poločas utkání vyvíjelo celkem vyrovnaně a Kolín se s Libčicemi přetahoval o vedení. Bohužel kvůli několik neproměněným příležitostem ke konci prvního poločasu odskočili hosté na dvoubrankový rozdíl.

V druhém poločase a to hlavně ke konci utkání se plně projevil nedostatek hráčů a velký úbytek sil z celého odehráného zápasu bez střídání. Libčice prokázali kvalitu v útočné fázi a výhráli zaslouženě o 7 branek. Ukázali tak, že v letošním ročníku myslí poprávu hodně vysoko.

Sestava a střelci: Sauer M., Šimáně - Sauer R. 5b, Olt S. 5b, Capouch 4b, Malý 2b, Řebíček, Svoboda 2b, Prachař P. 5b

 

4. kolo: HK Slavia Praha vs HC Kolín 23 : 23 (10 : 11)

Kolín ve čtvrtém kole odehrál utkání v hale na Slavii Praha, kde se mu již tradičně daří a odkud je schopen vozit pravidelně body. Slávie má zkušený stabilizovaný kádr a v tomto ročníku se jim zatím výsledkově daří.

Zápas byl zpočátku vyrovnaný a Kolín sázel na neprostupnou obranu, kterou na středu několika ostřejšími, ale čistými zákroky přitvrdil obranář Honza Prachař. Za domácí se prosazoval pravidelněji z větší vzdálenosti pouze levá spojka Martin Vopálka. Ve vedení v utkání se pravidelně střídaly oba týmy. V poločase tak vedl Kolín nejtěsnějším možným rozdílem 11:10. Hosté mohli vést i vyšším rozdílem, ale již několikátý zápas po sobě se jim nedaří přesilovky. Naopak obrana a hra v oslabení je vynikající.

Druhý poločas se vyvíjel v několika vlnách, nejdříve vedl Kolín, pak se do výraznějšího trháku dostali domácí a ke konci naopak zase dotahovali hosté. Slávie ke konci utkání vytáhla obranu a hostům z Kolína to dělalo veliké problémy. O nejdůležitější branky v závěru se postaral nestarnoucí spojka Pavel Capouch. Ten zajistil Kolínu nakonec spravedlivou remízu a dělbu bodů.

Sestava a střelci: Sauer M. - Prachař J., Sauer R. 2b, Kaisner D. 2b, Doležal 2b, Capouch 4b, Protiva, Malý 1b, Souček 3b, Svoboda 2b, Prachař P. 6b, Mirtl 1b

 

5. kolo: HC Kolín vs HC Pardubice 26 : 26 (11 : 14)

Na domácí palubovce v Ledči nad Sázavou jsme v pátem kole přivítali "perníkáře" z Pardubic. Hosté se opírají o trojici kvalitních spojek Skalický (loňský nejlepší střelec celé soutěže), Nosil a Faltejsek. Tato trojice dokazovala po celé utkání svojí kvalitu a znovu se stali největšími tahouny týmu Pardubic.

Kolín převedl v utkání dva rozdílné poločasy. V prvním propadal prakticky ve všech herních činostech, ale nejvíce znovu ve spalování jasných brankových příležitostí. V druhém a to hlavně ke konci utkání předvedli domácí výbornou obranu s velkým nasazením všech hráčů na palubovce.

Ještě 10 minut před koncem kolín prohrával o 4 branky a pak konečně přepnul na výkonější motor a začal výrazně dotahovat. Důležité branky ke konci utkání zaznamenal Rosťa Souček a pak především David Kaisner. I když se celé utkání týmu nedařilo, závěr nakonec vedl ke spokojenosti.

Sestava a střelci: Sauer M., Šimáně - Doležal 2b, Kaisner 2b, Sauer R. 5b, Pokorný 1b, Capouch 3b, Mirtl 1b, Souček 5b, Svoboda 2b, Prachař 5b, Protiva