POSLEDNÍ DVA ZÁPASY JAKO DEN A NOC

11.04.2013 07:45

Poslední dva zápasy sehráli kolínští házenkáři na půdě soupeřů a v obou případech to byly celky z horní poloviny tabulky. V rámci 16.kola jsme zavítali na půdu oblíbeného soupeře a to do Pardubic.

Do zápasu Kolín nastoupil bez tří hráčů základní sestavy, přesto odhodlán bojovat o vítězství. Zápas byl vyrovnaný pouze do 15 minuty prvního poločasu. Pak se naplno projevila síla domácích spojek. Richard Skalický si na levé spojce doslova otevřel střelnici a trefoval jednu šibenici za druhou. Kolínská obrana byla nedůrazná a nechávala domácím hráčům doslova luxusní prostor ke střelbě. Ani v útoku se Kolínským hráčům nedařilo, tak již v poločase byl rozdíl ve skóre výrazní a to osmibrankový.

Bohužel, v druhém poločase, se na projevu nic nezměnilo a rozdíl stále narůstal. Skóre se zastavilo až na rozdílu šestnácti branek. Pardubický perník nám v tomto zápase výrazně zhořkl....

1. HC PARDUBICE - HC KOLÍN 34:18 (16:8)

 

O dalším víkendu, v reprezentační pauze, Kolín předehrával 20.kolo a to u prozatím druhého týmu tabulky, Jablonce nad Nisou. Do tohoto utkání Kolín již nastoupil v plné sestavě, pouze nenastoupil dlouhodobě distancovaný Michal Pokorný.

Kolín vstoupil do utkání sebevědomě a několika povedenými kombinacemi v útoku lehce přehrál domácí vysunutou obranu. Rychle si vypracoval tříbrankový náskok a notně zabrnkal na nervy domácích hráčů. Kouč domácích se logicky rozhodl obranu zasunout. Oproti tomu Kolín v obraně sáhl k poloosobnímu vysunutému bránění nejlepšího střelce soutěže Michala Heinla a ten za celý zápas vsítil pouze 1 branku. I přesto Jablonec disponuje celou řadou kvalitních hráčů a v prvním poločase se dařilo hlavně domácím křídlům. V poločase Kolín vedl nejtěsnějším rozdílem 13:12.

Na začátku druhého poločasu hrál Kolín přesilovku a tu sehrál nadočekávání dobře. Znovu se mu podařilo odskočit na 3 branky. Nejdůležitější moment utkání nastal, když Kolín po sérii faulů byl poslán do 3 hráčů. Na jedné straně svou bojovností a na druhé nemohoucností domácích, skončil tento úsek nerozhodně. Kolín hned poté naopak svůj náskok ještě navýšil a mířil ke svému vysněnému vítězství.

Za Kolín vsítil hodně důležitých branek Rosťa Souček a stal se tak nejlepším střelcem a nejvýraznější osobností utkání s 9 brankami. Výborně zachytal i Michal Sauer a kryl především spousta střel ze střední a větší vzdálenosti. Svým týmovým výkonem dokázal Kolín, že může porazit opravdu každého soupeře a zaslouženě veze body domů.

ElektroPraga Jablonec - HC Kolín 25 : 28 (12:13)