POVINNÉ VÍTĚZSTVÍ V DERBY S KUTNOU HOROU

15.04.2013 10:49

HC KOLÍN vs TJ SPARTA KUTNÁ HORA 28 : 23 (16:12)

https://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=24055&cmpid=52

 

V 17.kole druhé ligy házenkářů čekalo domácí Kolín derby s nejbližším sousedem, Kutnou Horou. I přesto, že Kutná Hora, je beznadějně poslední, získala své doposud jediné vítězství právě s Kolínem. I proto chtěli domácí v utkání dokázat, že jejjich házenkářské kvality výrazně převyšují sousedy z Kutné Hory a podzimní prohry jim vrátit i s úroky.

Do utkání vstoupili lépe hosté a hned na začátku vstřelili několik rychlých branek za sebou. Ve druhé minutě vedli 2:0 pak 3:1 a až do dvanácté minuty byla Kutná Hora stále o krůček vpředu. Poté Kolín vyrovnal na 5:5. Toto vyrovnané skóre trvalo až do 25.minuty. Pak Kolín donutil hosty k několika lehkým ztrátám a svým rychlým přechodem odskočil až na poločasový rozdíl 16:12 pro domácí.

Na začátku druhého poločasu Kolín navázal na výkon z konce prvního poločasu a odskočil až na 19:12. Rozdíl sedmi až osmi branek si Kolín udržoval až do 53.minuty. Závěr domácí úplně nezvládli a neproměnili několik vyložených šancí a dovolili hostům korigovat výsledek na pro něj přijatelných 5 branek a konečné skóre 28:23.

V utkání se nejvíce prosazovali za domácí Jakub Semenec, autor 8 branek a Rosťa Souček, ten vsítil 7 branek. Kuba Semenec s přehledem proměňoval sedmimetrové hody a předvedl i několik efektních proskoků na brankoviště. Rosťa Souček se naopak prosazoval z rychlých útoků a ze své pozice křídelníka.

Uktání jsme měli pod kontrolou. Zvrat nastal po změně obrany, kdy jsme sáhli k poloosobní obraně na M. Kůrku. V tu chvíli začli hosté zmatkovat a nám umožnili naší rychlejší hru a jednoduché branky. To rozhodlo. Rozdíl ve skore mohl být výraznější, ale ke konci jsme ztratili koncentraci a udělali zbytečné chyby. To je škoda!!!