PROHRA S PARDUBKAMA

09.05.2012 09:40

HC Kolín – 1.HC Pardubice 22:26 (12:13)

Házenkáři Kolína si chtěli spravit po dvou prohraných zápasech chuť a předvést kvalitní výkon na domácí palubovce. Soupeřem byl celek Pardubic, se kterým má Kolín v posledních letech kladnou bilanci.

Hned úvod zápasu nezastihl domácí v dobrém rozpoložení a po školáckých chybách šli hosté rychle až do tříbrankového vedení. Obrana nepracovala důrazně a naopak hostům vycházel rychlý protiútok, který tahal přes svá mrštná křídla. Několikrát překvapili kolínskou obranu i málokdy vídanou akcí, kdy spolupracovali v útoku obě křídla a riskantní nahrávky přes celé brankoviště jim vycházely. Domácí se pořádně dostali do utkání až ve dvacáté minutě, kdy několika brankami po sobě, snížili náskok hostí. V poslední dvouminutovce hráli navíc domácí přesilovou hru a mohli otočit výsledek. Bohužel trestuhodně neubránili lehkou situaci a naopak v útoku se z jasné šance nedokázal skórovat nepřesný Radek Sauer. Tak skončil poločas nejtěsnějším vedením 13:12 pro Pardubice.

 

Ve druhém poločasu ještě ve 33.min. vyrovnal Kolín na 14:14, ale pak se již v plné výši začal projevovat lepší pohyb hostujících hráčů včetně přesnější a razantnější střelby.

 

“My jsme opět neproměnili nadějné příležitosti ke vstřelení branky a to včetně tří sedmiček. Na střelbu z dálky byl Pavel Prachař bohužel osamocený,ostatním spojkám se v postupném útoku vůbec nedařilo. Postrádal jsem u nich větší odvahu,bojovnost a přesnost ve střelbě. Soupeř byl lepší a jeho výhra je zasloužená” okomentoval utkání trenér Ladislav Prachař

 

“Zbývají nám ještě 4 kola do konce soutěže. V současné formě, pro nás bude každý zápas nesmírně těžký. Jinak než bojovností a týmovým výkonem tuto černou sérii nezlomíme. Někteří hráči se musí zamyslet nad svým přístupem k utkání” dodal trenér.

 

Utkání skončilo vítěztvím hostů 26:22!!!

sestava a branky -M. Sauer, L. Šimáně – Prachař P. 8b, Pazdera 5b, Svoboda 3b, Souček 2b, Sauer R. 2b, Pokorný 1b, Capouch 1b, Mirtl, Řebíček, Hovorka, Malý