Promarněná šance ve Vršovicích

18.04.2012 09:05

Sokol Vršovice  -  HC Kolín   27 : 26  ( 13 : 12 )

Jarní odvetné utkání proti celku Sokolu Vršovice na jeho palubovce bylo po celý průběh vyrovnané a vedení se několikrát přelilo z jedné strany na druhou. Domácí Vršovice potvrdili dobrou jarní formu a Kolín naopak ukázal, že žádný zápas pro něj není ztracený a bojuje, i když se mu zrovna nedaří.

Průběh utkání:

Po vyrovnaném začátku utkání Kolín poprvé odskočil až v patnácté minutě, kdy vedl 7:5. Domácí družstvo ovšem tentokrát nespěchalo s vyrovnáním a taktickou hrou skóre nejenže srovnali (21. minuta 9:9), ale poprvé odskočilo o dvě branky na 11:9 ve dvacáté páté minutě. Potom se družstva střídala ve střílení branek na poločasové skóre 13:12 pro Vršovice.

Začátek druhého poločasu zastihl v lepší formě hostujícíc házenkáře. Kolínští hráči během čtyř minut otočili výsledek utkání na 13:15. Domácí odpověděli jednou brankou a hosté přidali další dvě a stav byl v jedenácté minutě 14:17. Tak jako v prvním poločase se domácí postupně dotahovali na hosty až  v 16. minutě bylo srovnáno na 18:18. Poté se opět střídalo ve střílení branek a v jednadvacáté minutě byl stav 21:21. V té chvíli doslova zavřel branku domácí gólman Červenka a Vršovice tak odskočili na rozdíl 3 branek. Tento rozdíl vydržel až do dvacáté šesté minuty kdy byl stav 26:23. Pak se domácí dopustili tří technických chyb ve snaze udržet vítězný výsledek a hosté srovnali patnáct vteřin před koncem na 26:26. Vršovice měli ještě naději na vstřelení vítězné branky a vrhli samozřejmě všechny síly do útoku. Kolínským se podařilo zabránit jakémukoliv ohrožení svatyně před vypršením hrací doby. Spolu s posledním faulem zazněla závěrečná siréna. Rozhodčí pak nepochopitelně, po dohodě s domácí časomírou, vrátili čas o 3 vteřiny zpět a nechali ze vzdálenosti 10 metrů rozehrávat volný hod. Po rozehrání a Pazderově střele na branku padla rozhodující vítězná branka domácích Vršovic. I tato branka byla sporná, jelikož padla odrazem od dvou tyčí a než se balon dostal celým objemem za brankovou čáru, několik vteřin uběhlo. U těchto situací má vždy pravdu domácí časoměřič a pod tlakem byla branka uznána. Konečný stav utkání 27:26 pro Vršovice.

Komentář trenéra Ladislava Prachaře:

Celý zápas jsme hráli špatně v obraně. Nefungovala součinnost bloků a našich gólmanů proti střelám z delší vzdálenosti. Nebyli jsme dostatečně agresivní na domácí spojky. Je vidět, že nám chybí dostatečný trénink. I tak tam byly nějaká pozitiva. V posledních minutách jsme využili naší zkušenosti a stáhli tříbrankový náskok. Ten závěr raději nebudu komentovat. Je to škoda, zápas měl skončit dělbou bodů. Navíc konkurenční Jablonec i Ústí svoje zápasy nezvládly, takže jsme se mohli vrátit do boje o druhé místo! Ještě, že to je jenom sport!!!

 Hráči:  Sauer M., Šimáně L. - Capouch Pavel, Hovorka Radek, Kaisner David  7,  Malý Luboš, Mirtl Lukáš, Pazdera Michal, Pokorný Michal  2, Prachař Pavel  3, Řebíček Aleš  3,, Sauer Radek  4, Souček Rostislav  5, Svoboda Tomáš  2,