ŠPATNÝ DRUHÝ POLOČAS A PROHRA V ÚSTÍ

30.11.2011 09:51

TJ Chemička Ústí nad Labem vs HC Kolín 31 : 26 (poločas 15 : 16)

26.11.2011 od 18:00 v Ústí nad Labem

 

V rámci 9.kola 2.ligy házenkářů zavítal prozatimní lídr tabulky, celek HC Kolín na půdu silného Ústí nad Labem. Domácí při své hře spoléhají především na 2 hráče. Tvůrce hry V. Srbu a ostrou spojku O.Vrběckého. Hlavní otázkou pro taktiku Kolína bylo, jak ubránit právě tyto dva hráče.

To, že se dal čekat vyrovnaný boj, se potvrzovalo od prvních minut. Za domácí od začátku skóroval především zmiňovaný Vrběcký a Kolín dohrával akce střídavě téměř přes všechny hráče. Celý první poločas byl v mírném vedení Kolín. Hra byla prakticky vyrovnaná a střelci převyšovali jak obrany  tak i strážce svatyň na obou polovinách. Poločas skončil nejmenším možným rozdílem pro hosty 16:15.

Druhý poločas pokračoval ve stejném stylu. Kolíňákům se nedařilo v obraně. Hráli nedůrazně a domácím hráčům nabízeli lehké střelecké pozice. Hlavně domácí Vrběcký si otevřel střelnici a s obou kolínských golmanů si udělal téměř trhací kalendář. Vsítil celkem neuvěřitelných 15 branek! I přes špatnou obranu bylo utkání vyrovnané a to až do patnácté minuty druhého poločasu. Pak i přes spousta čistých šancí se kolínský brankostroj zadrhl. Ústecký golman J.Jakub se začal v domácí brance činit a přiváděl kolínské střelce až k šílenství. Naopak domácí začli ve vítěztví více věřit. I když snaha kolínským nechyběla, týmový výkon už byl posledních 10 minut hodně křečovitý a přestalo se dařit celému týmu. Výsledkem byla výhra domácích a konečné skóre 31:26.

V příštím kolem hostíme celek Libčic nad Vltavou a tímto zápasem uzavřeme podzimní část soutěže.

Sestava a střelci: Šimáně L., Sauer M., - Prachař P. 5b, Pokorný M. 4b, Hovorka R. 3b, Sauer R. 3b, Pazdera M. 3b, Souček 2b, Svoboda 2b, Kaisner 2b, Mirtl, Malý