V PŘÍMÉM SOUBOJI O DRUHÉ MÍSTO JSME NEOBSTÁLI

14.03.2012 12:41

ElektroPraga Jablonec nad Nisou vs HC Kolín 30 : 22 (13:10)

 

V sobotu 10.3. odjížděli kolínští házenkáři do severočeského Jablonce nad Nisou k přímému souboji o druhé místo tabulky. Do zápasu šli hosté v plné sestavě. Pouze na lavičce zůstal zdravotně indisponovaný rozehrávač Pavel Prachař, který si v předchozím zápase podvrtnul kotník.

 

Kolíňáci vlítli do zápasu odhodlaní a již od začátku se jim dařilo přehrávat domácí vysunutou obranu. Prakticky v každém útoku se dostali do vyložené brankové příležitosti a s přehledem zakončovali každou nabídnutou šanci. Po 15 minutách hry vedl Kolín již o 5 branek v poměru 8:3. Navíc v tu chvíli mířil již po druhé na trestnou lavici domácí zkušený obranář František Dědeček ml. Bohužel v tu chvíli se jakoby mávnutím kouzelného proutku dění na palubovce úplně změnilo. Jablonecké ve vlastním oslabení nastartoval k obratu domácí gólman a z rychlých útoků domácí rychle snižovali náskok. Od té chvíle byl domácí tým praktický bezchybný. Obrana začala být neprostupná a hosté z Kolína svými školáckými chybami odevzdávali míče jak na běžícím pásu. Od 15.minuty zaznamenal Kolín do konce poločasu již jen 2 branky a domácí výsledek úplně otočili na poločasový stav 13:10 pro Jablonec.

 

Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce. Hostům se nedařilo již prakticky nic a i obrana, která je většinou silnou stránkou Kolína, byla neobvykle propustná. Naopak domácí hráli již uvolněně, hnáni vpřed výborným Jabloneckým publikem. Náskok postupně navyšovali až na konečný rozdíl 8 branek a skóre 30:22.

 

„Jsem ze zápasu hodně zklamaný. Takový výsledek jsem nečekal. Hodně jsme si na utkání věřili. Doma jsme Jablonec s přehledem porazili a teď nám to vrátili se vším všudy, ale to je prostě sport. Možná nám paradoxně ublížil ten výborný vstup do zápasu. Ten byl až příliš lehký a my se pak nedokázali přizpůsobit vyššímu tempu a nasazení v dalších fázích utkání. Nechci teď hodnotit hráče jednotlivě, je to týmová hra, ale každý musí začít u sebe. Chybělo mi tam u spousta hráčů nasazení a větší vůle porvat se o výsledek a nechat na palubovce opravdu všechno. Dnes jsem dostali velkou lekci. Musíme si o tom promluvit a připravit se poctivě na další kola. Pořád je o co hrát“ zhodnotil utkání trenér Ladislav Prachař

 

Sestava a branky: Sauer M., Koděra – Pokorný 8b, Souček 7b, Pazdera 3b, Mirtl 1b, Svoboda 1b, Malý 1b, Sauer R. 1b, Kaisner, Capouch, Hovorka, Malý, Řebíček